Britanski insekti koji ubod ili ujed

Zujanje pčela, marširanje mravi i rojevi mušica su sve što je velik dio britanskog ljeta kao ležaljke, piknike i sladoleda.

Dobiti korisne informacije o tim pesky stvorenja, tako da možete uočiti i izbjegavati one čekaju na blagdan vas.

Skromni osa (i usko vezane stršljen) može dati gadan ubod ako se osjeća ugroženo, što dovodi do svrbež i oticanje. I osa nisu uvijek bezazlene. Ubode od ose uzrokovati najviše alergijske reakcije u Velikoj Britaniji.

Nećete imati alergijsku reakciju nakon prvog uboda osa, ali možete razviti ozbiljnu alergijsku reakciju (također poznat kao anafilaktičke reakcije) nakon jedne ili više ubode su “senzibiliziranih” sustav.

ose

Spriječiti osa: Ne pokušavajte SWAT ose daleko. Samo ćeš ih križ i više vjerojatno da će vas ubosti. Umjesto toga, smireno i polako se presele iz svojih način. Kao i druge žeže insekata, ose vole svijetle boje, tako nose bijele ili neutralne odjeću kako bi ih odvratiti. Pazi za gnijezda osa ‘u vašem domu ili vrtu te su ih odmah odstraniti svoju općinu ili deratizacije stručnjak kad ih naći.

Vidi liječnika ako: razvijete simptome teške alergijske reakcije.

Pčela ubod osjeća slična onoj od osa.

U Velikoj Britaniji, imamo dvije vrste pčela – pčela i bumbara.

Med pčela ostavlja kukasti žalac unutra onda umire. Važno je ukloniti Barb da zaustavi postavljanje infekcije u.

Evo kako ukloniti pčelinji ubod.

Pčele

Bumbara nemaju bodljikave ubode i mogu vam ubosti više puta, ako to žele. No, bumbara nisu agresivni i nije vjerojatno da će ubosti ako nije izazvao.

Pčela ubode su bolne, ali ako imate alergiju na pčele, one su vjerojatno da će izazvati ozbiljnu štetu. Ako ste alergični na osa, nemojte pretpostavljati da ćete biti alergični na pčelinji otrov. Bee i osa otrova su različiti i ljudi koji su alergični na WASP otrov rijetko alergični na pčelinji otrov.

Spriječiti pčelinje ubode: Ostani još i mirno, dok pčela zuji oko vas. To je mit da pčele vole slatke napitke. U stvari, oni ne mogu ‘miris’ šećer pa oni ne privlače slatke napitke. Ali, oni ne vole određene mirise, pa izbjegavajte nositi parfem ili losion poslije brijanja, ako ste izvan oko pčela.

Vidi liječnika ako: razvijete simptome teške alergijske reakcije.

Strogo govoreći, ti mali pauk-poput stvorenja nisu kukci, no krpelji sve više postaju neugodan značajka šetnje kroz UK šume, bare ili gustu travu. Nakon što su pričvršćen na vas, krpelji pribiti na vašu kožu i sisati krv. Ugriza zapravo ne boli, ali određene vrste krpelja mogu prenijeti stanje koje se naziva Lyme bolest. Dakle, uklanjanje krpelja čim uočiti jedan na vašu kožu.

Krpelji

Spriječiti ugriza krpelja: Nosite duge rukave i hlače dok ste u pokretu u šumovitim, obraslih površina i koristiti krpelja odbojan.

Vidi liječnika ako: ste dobili kružni osip širi od mjesta gdje ste bili ugrizla ili razvijete simptome bolesti Lyme.

Pošalji krpelja prikupljenih za javno zdravstvo Engleskoj i oni će ih prepoznati za vas. Saznajte više o shemi Tick snimanja za javno zdravstvo Engleske.

Spriječite ugrize komaraca: Mirisi i svijetle boje privlače insekte. Izbjegavajte korištenje mirisnih ruku ili tijela, kreme i jake parfeme i svjetlucavi, šareni nakit, ako idete za provesti vrijeme vani. Kukci repelenata su također učinkoviti. Ne zaboravite da prikrije i koristiti odbijajući noću ako ste kampiranje. Pročitajte više o tome kako se postupa uboda komaraca.

Možete identificirati zajedničke cvijet kukac po svojim sitnim ovalnog tijela, reflektirajuće krila i narančasto-smeđe noge. Pazi za njima na cvjetnica u livadama, parkovima i vrtovima.

Spriječiti cvijet bug ugriza: Zajednički cvijet bug ugriza nije ozbiljna, ali to je vrlo neugodno. Možete koristiti sredstvo protiv ugriza insekata kad u vrtu ili, još bolje, pokriti golu kožu i nositi rukavice da ih zaustavi štipa. Cvjetni bugovi su veliki za vrt pa ne biti u iskušenju da koriste opći insekticid da biste dobili osloboditi od njih.

Spriječiti Midge ugriza: mušica i komarce imaju tendenciju da napadne u rojevima, posebice u toplom vremenu, tako da koristite sredstvo protiv ugriza insekata i prikriti u zoru i sumrak. Zaštitna oprema, kao što je mreža pokriva za vaše lice, mogu biti vrlo učinkovite previše.

Komarci

Kako ga prepoznati: šarene bubamara može biti crvene ili narančaste boje s više mjesta. Pazi za bijele točke na glavi – autohtone crne ladybirds nikada imati bijele mrlje.

Spriječiti bubamara ugriza: Nosite rukavice kad u vrtu, ali pokušajte ne namjerno ubiti šarene ladybirds. Teško je selektivno dobili osloboditi od njih bez štete izvorne ladybirds, a svi ladybirds su dobri za vrt.

Što učiniti: Ako mislite da je vaš dom je opustošen s stjenice (sitne crne mrlje na svoj madrac i krevet su podijela), dobili deratizacije stručnjak ga liječiti odmah. Nemojte se sramiti – stjenica nisu znak prljave kuće. Pročitajte više o stjenice.

Spriječiti ovád ugriza: the ovád ne širi bolest, već kao njegov ugriz reže kožu umjesto da ga piercing, konj letjeti ugriza vrlo bolna, treba duže vremena da ozdravi od drugih uboda insekata i lako mogu postati zaražene, tako da pokriva i korištenje kukaca odbijajući. Pročitajte što učiniti ako imate zaražene ugrizima insekata.

Naš najčešći mrav, crni vrt raznolikost, ne ubosti, ali je Velika Britanija ima crveni, drvo i leteći mravi koji rade, posebno u toplom vremenu ili kada ugrožena. Vi ćete osjetiti NIP, ali to je sve prilično bezazleni kao mravi imaju manje toksina u njihovom ubod od osa ili pčela. Jedini dokaz da ste bili ubola vjerojatno će biti blijedo ružičasta oznaka.

Spriječiti mrav insekata: Koristite over-the-counter mrav odbojan.

Spriječiti pauk ugrize: Ne dajte se smetati pauka, ako možete pomoći – oni imaju tendenciju da vas ugristi samo kada se osjećaju ugroženo.

Pročitajte više o uboda insekata i ubode.

cvjetni bube

Gusjenice jednog undistinctive smeđe moljca, koji se zovu hrast processionary moljac, pravi štetočina. Nedavna imigrant u Velikoj Britaniji, gusjenice se nalaze hranjenje na hrastovima u južnom i zapadnom Londonu, Croydon, Bromley i dijelova Berkshire. Kreću o drveću u kasno proljeće i ljeto u karakterističnim nos-rep procesijama … odakle im ime! Pazi, također, za njihove bijelu svilenu remenje gnijezda i bijelim stazama oni ostavljaju na granama i gaće.

Kao i razorne hrastova, čija grana se može skinuti goli, gusjenice su tisuće sitnih dlačica koje sadrže toksin koji može izazvati svrbež osip na koži, upalama grla, poteškoće s disanjem i problemi oko na dodir.

Mušica i komarce

Spriječiti hrastove probleme processionary moljaca: Nemojte dirati ili pristup gusjenice ili gnijezda. I ne pokušavajte da se presele gnijezda sebe – nazvati deratizacije stručnjak. Prijavi nikakve viđenja na lokalno vijeće ili Šumarskog komisije.

Vidi liječnika ako: razvijete simptome teške alergijske reakcije.

6/5 /

6/5 /

Ladybirds

stjenica

muhe

Mravi

usluge

pauci

Mjesto

gusjenice

Uši, ponekad se nazivaju gnjide, česti su kod djece. Saznajte kako da biste dobili osloboditi od njih, ako je dijete pod utjecajem

Usluge u vašoj blizini

Kako liječiti gnjida

stjenica

Ljudski i životinjski ugrizi

Ugriza i uboda

Tužibaba znakove zaraze i kako ih se riješiti

Saznajte što učiniti ako ste je ugrizla životinje ili osobe, i kako možete smanjiti rizik od ugriza

Uvod u ugriza i uboda od britanskih bube, kukce, biljke i ribe