cijevni postupak Kanilaciju: rizici, koristi, razlozi, oporavak

Tubal Kanilaciju je postupak kako bi se jasno blokada u jajovode, čest uzrok ženske neplodnosti. Kao i mnogi kao 1 od 4 žene koje imaju poteškoća uzimajući trudna imati blokadu jajovoda.

Tubal Kanilaciju je manje invazivna od operacije jajovoda i to može pomoći vaš liječnik bolje razumjeti zašto je blokada dogodila.

Liječnik umeće cijev zove kateter koji je vodio preko žice. Ultrazvuk ili u stvarnom vremenu kreće X-zrake jajovoda može se koristiti za usmjeravanje svog liječnika na ispravan području. Blokiran područje u jajovodu otvara upotrebom balona s kateterom ili žice.

Tubal Kanilaciju može biti učinjeno odmah nakon zahvata pod nazivom hysterosalpingography ili hysterosalpingogram. Tijekom ovog postupka, boja najprije se propusti kroz kateter identificirati i locirati jajovoda blokada.

Tubal Kanilaciju može biti učinjeno sa ili bez anestezije. Možda će vam dati blagi sedativ da smiri živce i pomoći vam da se opustite.

To je obično ambulantni postupak. To znači da je boravak u bolnici nije potreban i da će vjerojatno ići kući isti dan.

Postupak može pomoći vaš liječnik točnije dijagnosticirati i liječiti jajovoda blokada. To može pomoći da se izbjegne sve skuplje i invazivne kirurške zahvate.

Tubal Kanilaciju bi trebalo biti učinjeno samo ako ispitivanje slike jasno pokazuju začepljenja u jednom ili oba jajovoda. Postupak Kanilaciju je najuspješniji kad je blokada se događa u dijelu cijevi najbliže maternici (maternice), pod nazivom bliži jajovoda opstrukcije. Postupak se preporuča za ovu vrstu opstrukcije, ali se također može koristiti za srednje cijevni začepljenja.

Ako slikovni test pokazuje blokada, neki liječnici preporučuju da žene smatraju cijevni cjevčicu prije nego što skuplje postupke plodnosti, kao što je in vitro fertilizacije (IVF).