cink suplement (oralnim putem, parenteralno) prije uporabe

Alergije

pedijatrijski

Ako uzimate dodatak prehrani bez recepta, pažljivo pročitajte i slijedite mjere opreza na naljepnici. Iz tih dodataka, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Problemi u djece nisu zabilježeni su kod uzimanja normalne dnevne preporučene količine.

Problemi u starijih odraslih nisu zabilježene s unosom normalne dnevne preporučene količine. Postoje neki dokazi da su starije osobe mogu biti u opasnosti da postanu nedostatak cinka, zbog lošeg odabira hrane, smanjuje apsorpciju cinka u tijelu, ili lijekove koji smanjuju apsorpciju cinka ili povećava gubitak cinka iz tijela.

Osobito je važno da primate dovoljno vitamina i minerala kada zatrudnite, a da se i dalje primaju odgovarajuću količinu vitamina i minerala tijekom trudnoće. Zdrav rast i razvoj fetusa ovisi o stalan dotok hranjivih tvari od majke. Postoje dokazi da su niske razine u krvi cinka može dovesti do problema u trudnoći ili nedostacima u bebe. Međutim, uzimajući velike količine dodatak prehrani u trudnoći mogu biti štetni za majke i / ili fetus i treba izbjegavati.

Važno je da ste dobiti prave količine vitamina i minerala, tako da beba će također dobiti vitamine i minerale potrebne za rast ispravno. Međutim, uzimajući velike količine dodatak prehrani tijekom dojenja mogu biti štetni za majke i / ili djeteta, a treba izbjegavati.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada se bilo koji od tih dodataka prehrani, osobito je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Trudnoća

Koristeći dodatke prehrani u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Dojenje

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje dodataka prehrani u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Druge zdravstvene probleme