dijabetes tipa 1 i promjene na mozgu: usporen učenje

Dijabetes trendovi

Mnogi alati i savjeti mogu vam pomoći kontrolirati svoj dijabetes tipa 1. Ali je ostavio nesmetan, to može utjecati na više organa, uključujući mozak. Veliki šiljci i dips razine šećera u krvi su povezani s depresijom, skraćeno pozornost obuhvaća i usporen vremena reakcije, i fizički i psihički.

Svaki problem, časopisa “Zdravlje Izdvajamo” fokusira se na nacionalnoj zdravstvenoj temu za mjesec sa stručnim savjetima, komentarima čitatelja, i privlačnih Neprovjerene činjenice. Studeni je dijabetes Svijest mjesec. Slijedite ove savjete da ostanu na svom vrhuncu; 1. Reci: “O, naučiti meditirati kako bi se smanjio stres i poboljšati svoje razine šećera u krvi, 2. Korak Ou; tjelovježba pomaže zadržati svoju težinu i šećer u krvi pod kontrolom, a baš svakoga može učiniti žustra dnevnog hoda; 3. jesti righ; Slijedi …

2014 Studija objavljena u časopisu Diabetes Association pokazuje da je stvarno visoka razina šećera u krvi (hiperglikemija) može usporiti rast mozga kao što se razvija. Isto vrijedi i kada djetetovi razina njihati gore i dolje puno.

Skeniranje mozga pokazuju razlike između djeteta s dijabetesom i jedan bez. Ipak znanstvenici nisu pronašli značajne razlike u njihovim IQ-om, raspoloženja, ponašanja i učenja i pamćenja vještina. To je još uvijek ne zna je li se bolest može utjecati na stvari kao što su svojim pokretima mišića i kako brzo se obrađuju informacije.

Odrasli koji ste imali tipa 1 već duže vrijeme imaju manju fizičke i mentalne reakcije. Stanje se ne čini da utječe nečije sposobnosti učenja i razmišljanja, kažu znanstvenici. No, pamćenje i pažnja pedalj može utjecati.

Tip 1, kao što su tip 2, povezan je s visokom stopom depresije. Visoka razina šećera u krvi i stres vođenja dugoročno bolesti su krivi.

Najbolja obrana je za kontrolu šećera u krvi, jesti zdravu hranu, i slijedite sve upute svog liječnika.

Što je duži vaš razina ostati jako visoka ili niska, ili ljuljačka u krajnosti, to je vjerojatnije je vaš mozak će biti pogođeni. Kontinuirano prati glukoze su velik alat, budući da su mjere razinu šećera u krvi svakih 5 minuta.

IZVORI

Diapedia: “kognitivne funkcije kod dijabetesa.”

Marke, A. Diabetes Care, travanj 2015.

Joslin Diabetes Center “je niska glukoze u krvi (hipoglikemija) opasno?”

Digitalni, E. Opseg strane Stanford medicinu, 11. prosinca 2014.

News release, EurekAlert!

Seaqusit, E. dijabetes, siječanj 2010.

Obiteljske medicine: “dijabetičke ketoacidoze.”

National Institutes of Health: “Kronična Visoki šećer u krvi može štetiti u razvoju mozga male djece.”

Cameron, FJ et al. Diabetes Care, lipanj 2014.

Harvard Medical School: “Dijabetes i depresija.”

Musen, G. dijabetes, veljača 2006.

Diabetes Association.