kada imati test kolesterola – Pregled tema

Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kada je test kolesterol je pravo za vas.

Kad imate puno toga za izgubiti prije nego udaranje svoj cilj težinu, uspjeh treba vremena. Evo pobjeda na dohvat ruke – izgubiti 5% od svoje ukupne težine da smanje svoje šanse za srčani udar ili moždani udar. Kada to učinite, you’l; Sniziti razinu triglicerida za čak 20; Cut svoj LDL “loš” kolesterol za 15; Povećajte svoju HDL “dobrog” kolesterola za 8%

Neke zdravstvene organizacije preporučuju da svatko u dobi od 20-79 kontrolirati svakih 4 do 6 godina za rizik od srčanog i moždanog udara. To će uključivati ​​test kolesterola. 1

Druge organizacije preporučuju testove kolesterola ovisno o dobi i faktori rizika za bolesti srca. Na primjer, test može se preporučiti za sve mlade i mlade odrasle osobe u dobi od 17 do 21 godina. Ili test može se preporučiti za bilo koju odraslu osobu koja ima jake faktora rizika za bolesti srca.

SAD-a Preventive Services Task Force preporučuje ispitivanja kolesterola za: 2

Koliko često bi trebali dobiti test kolesterola ovisi o kolesterola razini, svojim drugim zdravstvenim problemima, a svoje cjelokupno šanse za bolesti srca.

Punoljetna osoba koja se liječi visoki kolesterol možda trebati češće ispitivanja, ovisno o njegovu ili njezinu razinu kolesterola i vrsta tretmana se koristi.

Punoljetna osoba koja ima bolesti koronarnih arterija trebaju imati test kolesterola najmanje jednom godišnje.

Većina odraslih koji imaju dijabetes treba testirati barem jednom godišnje. 3

Liječnik vašeg djeteta može predložiti test kolesterola za svoje dijete ili tinejdžer na temelju vašeg djeteta dobi, obiteljske povijesti, ili fizički ispit. 4

Za više informacija, pogledajte kolesterola u djecu i mlade.

Muškarci u dobi od 35 i starije; Muškarci u dobi od 20 do 35 koji imaju faktore rizika za bolesti srca; Žene u dobi od 20 i stariji koji imaju faktore rizika za bolesti srca.

Kakav uzorka krvi se koristi (prst stick ili uzorak nacrtana iz vene); Koja vrsta opreme se koristi; Da li je oprema se koristi ispravno; Koliko dobro tehničari su obučeni.

Ispitivanje javnog kolesterol može biti zgodan i koristan. No, većina liječnika će htjeti provjeriti javnim rezultatima testa. Budući da liječnik može procijeniti čimbenike rizika i dati savjet, nakon što je razina kolesterola provjeriti tijekom posjetu liječniku je najbolja metoda.

Pouzdanost testa javnog kolesterola u zdravstvenim sajmovima, centrima, drogerijama i drugim mjestima ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući

Vi svibanj želite pitati tehničara koliko treninga imali su i kako se uzorak krvi će biti obrađene.

Za više informacija, pogledajte

Vi \ ‘ll pronaći savjete i trikove, kao i najnovije vijesti i istraživanja na kolesterol.

Vaša razina je trenutno

Čestitamo! Vaš ukupna razina kolesterola u poželjne rasponu, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je optimalno.

Čestitamo! Vaš ukupna razina kolesterola u poželjne rasponu, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog.

Vaš ukupna razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je granica visoka. Ako vaš LDL odlazi veći, ukupni razinu kolesterola mogao postati Borderline visoke. Razmislite smanjuje količinu hrane koju jedete s zasićenih masti i povećanje tjelesne aktivnosti. Ako dobijete više vježbe, vaša razina “dobrog” HDL kolesterola može povećati, što bi također moglo pomoći da se razina LDL i ukupnog kolesterola pod kontrolom.

Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka. To može značiti da je vaš nivo lipoproteina visoke gustoće (HDL), ili “dobrog” kolesterola, preniska. To je najbolje da imaju visoku razinu “dobrog” HDL i niske razine “lošeg” LDL. HDL pomaže zadržati razinu LDL pod kontrolom. Pitajte svog liječnika za svoj HDL razini. Ako vaš HDL nizak, povećanje tjelesne aktivnosti mogu povećati, što može smanjiti razinu LDL.

Vaš ukupna razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. To može značiti da je vaš nivo lipoproteina visoke gustoće (HDL), ili “dobrog” kolesterola, preniska. To je najbolje da imaju visoku razinu “dobrog” HDL i niske razine “lošeg” LDL jer HDL pomaže zadržati razinu LDL pod kontrolom. Pitajte svog liječnika za svoj HDL razini. Ako vaš HDL nizak, povećanje tjelesne aktivnosti mogu povećati, što može smanjiti razinu LDL.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke, ali na sreću na razinu “lošeg” LDL kolesterola je optimalno. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati i druge ne-mjereno povećanje LDL čestice nalik koja može povećati srčane bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke, ali na sreću na razinu “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati i druge ne-mjereno povećanje LDL čestice nalik koja može povećati srčane bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je Borderline Visoko, previše. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. No, vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupni kolesterol je visok, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je optimalno. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati povišen sekundarne lipide, kao što je ne-HDL čestica koje povećavaju rizik od srčanih bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupni kolesterol je visok, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati povišen sekundarne lipide, kao što je ne-HDL čestica koje povećavaju rizik od srčanih bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupni razina kolesterola je visoka. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je Borderline visoke. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupni razina kolesterola je visoka. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka, previše. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake! Ako se bore kako bi se smanjio ukupne razine kolesterola i LDL kolesterola, liječnik može propisati lijekove, poput statina. Sljedeće lijekove, prehrambene i upute vježbe trebala rezultirati poboljšanjima.

Vaš ukupni razina kolesterola visoke, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake! Ako se bore kako bi se smanjio ukupne razine kolesterola i LDL kolesterola, liječnik može propisati statina ili druge lijekove snižavanje kolesterola.

Vi ćete pronaći savjete i trikove, kao i najnovije vijesti i istraživanja na kolesterol.

Kolesterola i triglicerida ispitivanja; Visoki kolesterol.