kada tinejdžeri lagati o drogama: vodič za roditelje

Ako je Tom Hedrick mogao promijeniti jednu stvar o teen droga, on će smanjiti vrijeme koje je potrebno između prve slutnje roditelja da nešto nije u redu, a dijete uzimajući tretman. Činjenica da tinejdžeri lažu o drogama, a roditelji im vjerujem, odgađa liječenje, kaže Hedrick, jedan od osnivača The Partnerstvo za drug-free Americi.

Brian i Julie Unwin čuli puno laži, kako iz njihova sina i drugim roditeljima u njihovoj grupe za podršku. Nekoliko primjera

tinejdžerski sin Unwins ‘lagao i manipulirao ih za četiri godine dok nije dobio trijezan. I oni, kao i mnogi roditelji, imao problema s prihvaćanjem tu stvarnost. “Kada se podići dijete, kada ga držite u rukama kao dijete, želite da ga vjeruju. Nema obitelji želi proći kroz to “, kaže Brian.

Ovaj članak istražuje laži tinejdžeri govore o drogama i što roditelji mogu učiniti kako bi dobili preko njihove boli i ljutnje zadržati svoje dijete sigurno.

Skupina istraživača htjela znati kako zajedničko je to za mlade lagati o drogama. Pitali su 400 tinejdžera ako se koristi kokain, a onda je uzeo uzorke kose za testiranje tragovima droge. Iako su znali da su njihovi odgovori bili su privatni, a da je test na droge će se pokazati im pravo ili krivo, većina tinejdžera koji su kokain u svojim sustavima demantirao ga koristi. Uzorci kose češće nego tinejdžeri priznao otkrila korištenja droga 52 puta.

Činjenica da tinejdžeri lagati, čak i kada znaju da će dobiti je uhvaćen, ne čudi Mason Turner, MD, šef psihijatrije u Kaiser Permanente San Franciscu. “Većina tinejdžera ne razmišljati o tome što dolazi sljedeće”, kaže on. “Zabrinutost oko budućnosti ne ulazi u njihovo donošenje odluka.”