Koji su znakovi i simptomi apneja za vrijeme spavanja?

Jedan od najčešćih znakova opstruktivne apneja za vrijeme spavanja je glasna i kronični (u tijeku) hrkanje. Pauza može pojaviti u hrkanja. Gušenje ili dahtanje može slijediti pauze.

Hrkanje obično najglasniji kada spavate na leđima, to bi moglo biti manje bučna kad okrenuti na bok. Možda ne hrče svaku noć. S vremenom, međutim, hrkanje može dogoditi češće i dobiti glasniji.

Ti si spavao kad je hrkanje ili dahtanje događa. Vi vjerojatno neće znati da imate problema s disanjem ili biti u mogućnosti procijeniti koliko je ozbiljan problem. Član obitelji ili krevet partner često će primijetiti ove probleme prije nego što učiniti.

Glavni znakovi i simptomi

Nije svatko tko snores ima apneja za vrijeme spavanja.

Drugi znakovi i simptomi

Još jedan zajednički znak apneje u snu bori pospanost tijekom dana, na poslu ili za vrijeme vožnje. Vi svibanj pronaći sebe vrlo brzo zaspao tijekom tihih trenutaka u toku dana kada niste aktivni. Čak i ako nemate pospanost tijekom dana, razgovarati sa svojim liječnikom ako imate problema s disanjem tijekom spavanja.

Drugi znakovi i simptomi apneja za vrijeme spavanja uključuju

U djece, apneja za vrijeme spavanja može uzrokovati hiperaktivnost, slab školski uspjeh, i ljuti ili neprijateljsko ponašanje. Djeca koja imaju apneja za vrijeme spavanja također mogu disati kroz usta umjesto na nos tijekom dana.

U ovom Dr. Susan Redline Harvard Medical School of / Brigham i Women Hospital raspravlja o njezinu tijeku apneja za vrijeme spavanja istraživanja. Apneja za vrijeme spavanja je čest poremećaj koji može povisiti rizik za visoki krvni tlak, srčani udar, moždani udar, aritmija (nepravilnog otkucaja srca), zatajenja srca, pretilosti i dijabetesa.

Jedan od dr Redline projektima, otkucaje srca studije, uspoređujući tretmane za apneja za vrijeme spavanja da vidi da li oni smanjuju rizik od srčanih bolesti. Rezultati ovog istraživanja, koji je financiran od strane Zakona American oporavak i reinvestiranja 2009, može pomoći u smanjenju smrtnosti od srčanog i moždanog udara.

To pokazuje kako je Jim, otac dvoje mladih djevojaka, je nosila s vlasništvo apneja za vrijeme spavanja. Simptomi poput buđenja umoran i zaspao tijekom vožnje na velike udaljenosti napravio Jim zabrinuti o svom zdravlju. Dok je Jim spavao, njegova supruga primijetio hrkanje i duga razdoblja tišine nakon toga bori.

Želeći bolju kvalitetu života, Jim je tražio savjet svog liječnika, koji se preporučuje mirovanje studija. Kao rezultat spavati studija, Jim je s teškim opstruktivne apneje u snu i propisanog liječenja s CPAP stroj dijagnoze. CPAP pruža blagu tlak zraka kako bi dišnih puteva otvoren tijekom spavanja.

Jim objašnjava da privikavanje na CPAP liječenje je teško u početku, a njegova nesposobnost da budu s liječenja dovela do više simptoma. Međutim, nakon što je redovito korištenje CPAP stroj, Jim se osjeća bolje i ima više energije za napraviti aktivnosti s djecom.

Za više informacija o živi sa i upravljanje apneja za vrijeme spavanja, idite na zdravstvenim temama Sleep Apnea članak.

Poremećaji spavanja i nedovoljnog sna: poboljšanje zdravlja kroz istraživanje

Vezani redatelja Poruka