ono što je srce Žubor?

Srce Žubor je dodatni ili neuobičajeni zvuk čuli tijekom srca. Murmurs u rasponu od vrlo slab do vrlo glasno. Ponekad zvuče poput whooshing ili swishing buke.

Normalno otkucaja srca napraviti “lub-DUPP” ili “lub-DUB” zvuk. To je zvuk srčanih zalistaka zatvaraju kao krv kreće kroz srce. Liječnici mogu čuti te zvukove i srce murmurs pomoću stetoskopa.

Dvije vrste srca žubori su nevini (bezopasne) i nenormalan.

Pregled

Nevine srce žamor nisu uzrokovane srčanim problemima. Ove murmurs su uobičajene u zdrave djece. Mnoga djeca će imati srce murmurs čuli od svojih liječnika u nekom trenutku u njihovom životu.

pogled

Ljudi koji imaju abnormalne srce murmurs mogu imati znakove ili simptome srčanih problema. Većina abnormalne žamor u djece uzrokovana prirođenim (Kon-jen-IH-Tal) srčanih mana. Ovi nedostaci su problemi sa strukturom srca koji su prisutni pri rođenju.

U odraslih, abnormalni srčani žubori najčešće su uzrokovane stečene bolesti srčanih zalistaka. To je bolest srca ventil koji se razvija kao posljedica nekog drugog stanja. Infekcije, bolesti i starenje može uzrokovati bolesti srčanih zalistaka.

Srce Žubor nije bolest, a većina žubori su bezopasne. Nevine murmurs ne uzrokuju simptome. Nakon što je jedan ne zahtijevaju od vas da se ograniči svoju fizičku aktivnost, ili učiniti bilo što drugo posebno. Iako vam svibanj imati nevinog šum tijekom svog života, nećete trebati tretman za to.

Izgledi i liječenje nenormalan srčani šum ovisi o vrsti i težini problema srca uzrokuje ih.