ono što trebate znati o gestacijski dijabetes

Ono što trebate znati o gestacijski dijabetes

Što je gestacijski dijabetes?

Što je gestacijski dijabetes ?; Što uzrokuje gestacijski dijabetes ?; Koje su moje šanse za dobivanje gestacijski dijabetes ?; Kako mogu smanjiti svoje šanse za dobivanje gestacijski dijabetes ?; Kada ću se testirati na gestacijski dijabetes ?; Kako je gestacijski dijabetes dijagnosticiran ?; Kako će se gestacijski dijabetes odraziti na moju bebu ?; Trebam dodatne testove tijekom trudnoće provjeriti zdravlje moje bebe ?; Kako će se gestacijski dijabetes utječe na mene ?; Kako se liječi gestacijski dijabetes ?; Jedenje, Dijeta, i prehranu; Kako ću znati da li mi je razina glukoze u krvi su na meti ?; Hoću li morati raditi druge testove na svoje ?; Nakon što sam se moje dijete, kako mogu saznati da li još uvijek imam dijabetes ?; Kako mogu spriječiti ili tip 2 dijabetes kasnije u životu kašnjenje ?; Kako mogu dati svoje dijete zdravo start ?; Kako mogu pomoći moje dijete biti zdravo u budućnosti ?; Zapamtite;

Mnoge organizacije pružaju podršku pacijenata i zdravstvenih djelatnika. Pogledajte cijeli popis Diabetes bolesti organizacija (PDF, 293 KB).

Na ovoj stranici

Gestacijski dijabetes * je tip dijabetesa koji se razvija samo za vrijeme trudnoće. Dijabetes znači da je razina šećera u krvi, koji se nazivaju i šećer u krvi, previsok. Vaše tijelo koristi glukozu za energiju. Previše glukoze u krvi nije dobro za vas ili vaše dijete.

Gestacijski dijabetes se obično dijagnosticira tijekom kasne trudnoće. Ako ste s dijagnozom dijabetesa ranije u trudnoći, možda ste imali dijabetes prije nego što je ostala trudna.

Što uzrokuje gestacijski dijabetes?

Liječenje gestacijski dijabetes može pomoći i vi i vaša beba ostane zdravo. Možete zaštititi svoje dijete i sebe poduzima akcije odmah kontrolirati razinu glukoze u krvi.

su težine; imali gestacijski dijabetes prije; dali rodila težine više od 9 funti; roditelj, brat ili sestra s dijabetesom tipa 2; imaju predijabetesa, što znači da razina glukoze u krvi viša od normalne, ali nije dovoljno visoka za dijagnozu dijabetesa; su Afroamerikanci, American Indian, azijska, latino / Latini ili Pacific Islander American; su hormonalna poremećaj naziva sindroma policističnih jajnika, također poznat kao PCOS

Gestacijski dijabetes je tip dijabetesa koji se razvija samo za vrijeme trudnoće.

gubitku prekomjerne težine; povećava svoju fizičku razinu aktivnosti prije nego li se zatrudnjeti

Ako imate gestacijski dijabetes, tim zdravstvene zaštite će vjerojatno biti dio vaše brige. Uz vašu Ginekolog ili OB / gyn-liječnik koji će isporučiti svoj baby-svoj tim može uključivati ​​liječnika koji liječi dijabetes, dijabetes pedagog, i dijetetičara koji će vam pomoći planirati obroke.

Za žene s tip 1 ili tip 2 dijabetes

Ako već imate tip 1 ili tip 2 dijabetes i razmišljate o tome ima dijete, razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što se trudna. Neliječena ili slabo kontrolirani dijabetes može uzrokovati ozbiljne probleme za svoje dijete. Više informacija nalazi se u theernment zdravstvenoj temi Što moram znati o Priprema za trudnoću imam li dijabetes ili nazovite 1-800-860-8747 i zatražiti kopiju.

rađa sa veća od normalne tjelesne-stanje koje se naziva makrosomije -što može napraviti dostavu teško i opasno za vaše dijete; imaju nisku razinu šećera u krvi, koji se nazivaju i hipoglikemija, odmah nakon rođenja; ima problema s disanjem, stanje koje se naziva respiratorni sindrom; ima veće šanse za umiranje prije ili odmah nakon rođenja

ultrazvučnih pregleda koje koriste zvučne valove kako bi slike koje pokazuju svoje bebe rastu i da li je beba veća nego što je normalno; nonstress test, koji koristi monitor postavljen na trbuh da provjerite da li vaše bebe otkucaja srca se povećava kao što bi trebao, kada je beba aktivna; kick broji provjeriti vrijeme između djetetove pokrete

Gestacijski dijabetes se događa kada vaše tijelo ne može dovoljno inzulina za vrijeme trudnoće. Inzulin je hormon koji se u svom gušterače, organa koji se nalazi iza želuca. Inzulin pomaže svoje tijelo iskoristiti glukozu za energiju i pomaže u kontroli razine glukoze u krvi.

Tijekom trudnoće, vaše tijelo čini više hormona i ide kroz druge promjene, kao što su debljanje. Te promjene uzrokuju vaše tijelo stanice koristiti inzulin manje učinkovito, stanje koje se naziva inzulinska rezistencija. Inzulinska rezistencija povećava tjelesnu potrebu za inzulinom. Ako gušterača ne može dovoljno inzulina, što će imati gestacijski dijabetes.

Sve trudnice imaju neku otpornost na inzulin u kasnoj trudnoći. Međutim, neke žene imaju inzulinsku rezistenciju čak i prije nego što su dobili trudna, obično zato što su težine. Te žene početak trudnoće s povećanim potrebu za inzulinom i imaju veću vjerojatnost da imaju gestacijski dijabetes.

Koje su moje šanse za dobivanje gestacijski dijabetes?

Vaše šanse za dobivanje gestacijski dijabetes su veći ako

Ako razmišljate o uzimajući trudna i ima prekomjernu težinu, možete smanjiti šanse za dobivanje gestacijskog dijabetesa

Uzimajući ove korake može poboljšati način na koji tijelo koristi inzulin i pomoć razina glukoze u krvi ostane normalna.

Kada ste trudni, da ne bi trebali pokušati izgubiti na težini. Morate dobiti neke težine za vaše dijete da bude zdrav. Međutim, dobivanjem previše težine prebrzo može povećati vaše šanse za dobivanje gestacijski dijabetes. Vaš liječnik će vam reći koliko debljanje i tjelesna aktivnost tijekom trudnoće su prava stvar za vas.

Vjerojatno ćete biti testirani za gestacijski dijabetes između 24. tjedna i 28. trudnoće.

Ako imate veće šanse za dobivanje gestacijski dijabetes, liječnik može testirati za dijabetes tijekom prvog posjeta nakon što zatrudnjeti. Ako je razina glukoze u krvi iznad normalne u to vrijeme, vi svibanj biti s dijabetesom, a ne gestacijski dijabetes dijagnosticiran.

Liječnici koriste krvne testove za dijagnosticiranje gestacijski dijabetes. Svi testovi dijabetes krvi uključuju vađenja krvi u ambulanti ili komercijalnog objekta. Uzorci krvi se šalju u laboratorij na analizu.

Za ovaj test, koju će piti slatka pića i imaju razina glukoze u krvi provjeriti sat kasnije. Ovaj test se može obaviti u bilo koje doba dana. Ako su rezultati iznad normalne, možda ćete morati imati oralni test tolerancije glukoze.

Morat ćete brzo najmanje 8 sati prije ispitivanja. Post znači da nisu imali što jesti ili piti osim vode. Liječnik će vam dati druge upute koje slijede prije testa.

Kako mogu smanjiti svoje šanse za dobivanje gestacijski dijabetes?

Vaša razina glukoze u krvi natašte će biti provjereni prije nego test počinje. Tada ćete piti slatka pića. Razina glukoze u krvi će biti provjereni 1 sat, 2 sata, a možda i tri sata kasnije. Vaš liječnik će koristiti svoje rezultate testa kako bi saznali da li imate gestacijski dijabetes.

imaju visok krvni tlak i previše proteina u mokraći, stanje koje se naziva preeklampsija; vlasništvo kirurgija-zove carski rez ili c-section-da dostavi svoju bebu, jer beba može biti velik; postaju depresivni; razvoj dijabetesa 2 i probleme tip osobe koja može doći s ovom bolešću

može imati gestacijski dijabetes ako se ponovno trudna; će biti više vjerojatno da će imati dijabetes tipa 2 kasnije u životu

zdrava prehrana; tjelesna aktivnost; inzulin metak, ako je potrebno

Budite tjelesno aktivni kao što možete. Cilj za najmanje 30 minuta većinu dana u tjednu .; Da li aerobne aktivnosti koje koriste svoje velike mišiće kako bi vaš rad srca brže. Pokušajte brzo hodanje, plivanje, ples, ili low-impact aerobiku .; Fizička aktivnost može pomoći da postignete svoje ciljeve glukoze u krvi .; Pitajte svog liječnika ako se može nastaviti neke veće sport intenziteta za jačanje mišića i kostiju, ako već radi njih prije nego što postane trudna, kao što su dizanje utega ili trčanje .; Izbjegavajte aktivnosti u kojima možete dobiti pogodak u želucu, kao što su košarka ili nogomet .; Izbjegavajte aktivnosti koje mogu uzrokovati pad, kao što su jahanje ili skijanje spust .; Nemojte vježbati na leđima nakon prvog tromjesečja. Ova vrsta fizičke aktivnosti može staviti previše pritisak na važan vene i ograničiti dotok krvi u svoje dijete.

kako koristiti mjerač; kako ubosti prst dobiti kap krvi; ono što je vaš krvni meta glukoze raspon; kada je provjeriti razinu šećera u krvi

Kada ću se testirati na gestacijski dijabetes?

Ako imate visoku razinu glukoze u krvi, jer vaš gestacijski dijabetes nije pod kontrolom, beba će imati visoku razinu glukoze u krvi. Vaše bebe gušterača će morati uložiti dodatni inzulin za kontrolu razinu glukoze u krvi. Dodatni glukoze u bebinoj krvi je pohranjena kao masnoća.

kada se probudiš; neposredno prije jela; 1 ili 2 sata nakon doručka; 1 ili 2 sata nakon ručka; 1 ili 2 sata poslije večere

Doseg i ostati kod zdrave težine. Pokušajte doći do svoje prepregnancy težine 6 do 12 mjeseci nakon rođenja djeteta. Zatim, ako i dalje težiti previše, rade za izgubiti barem 5 do 7 posto svoje tjelesne težine i držati ga se. Na primjer, ako vagati 200 funti, izgubiti 10 do 14 funti može uvelike smanjiti šanse za dobivanje dijabetesa .; Budite tjelesno aktivni barem 30 minuta većinu dana u tjednu .; Slijedite zdrave prehrane plan. Jedite više žitarica, voća i povrća. Smanjite masnoće i kalorija. Vaš tim zdravstvene zaštite može vam pomoći da dizajn plan obroka .; Pitajte svog liječnika ako treba uzeti dijabetes lijek metformin. Metformin može smanjiti svoje šanse za dijabetes tipa 2, osobito ako ste mlađi i teža i imaju predijabetesa ili ako ste imali gestacijski dijabetes.

razgovarati sa svojim zdravstvenog tima o svojim planovima za dojenje. Pitajte ako na mjestu gdje namjeravate isporučiti beba ima osoblje i postava za podršku uspješnom dojenju .; uzeti klasa dojenja. Trudnice koje uče o tome kako dojiti su više vjerojatno da će biti uspješniji od onih koji to ne .; pitajte svog liječnika za preporučiti dojenje konzultant da vam pomoći s dojenjem. Dojenje konzultant je trenirao kako bi se s dojenjem .; razgovarati s prijateljima koji su dojeni ili uzeti u obzir pristupanje dojenje grupu za podršku.

Dojiti što je prije moguće nakon rođenja. Sisanja instinkt je vrlo jaka u prvom satu života .; Ako ne već imate dojenje konzultant, pitati za jedan u bolnici doći će vam pomoći .; Pitajte bolničko osoblje da ne daju beba drugu hranu ili formula, osim ako je to medicinski neophodno .; Dopustite djetetu da ostane u svom bolničkoj sobi cijeli dan i noć, tako da možete dojiti često. Ili, zamolite sestre da vas dijete za hranjenje .; Pokušajte izbjeći davanje bebi nikakve dude ili umjetne bradavice pa beba navikne na kvake na samo dojku.

Neliječena ili nekontrolirane gestacijski dijabetes može uzrokovati probleme za svoje dijete, kao što je

Ono što trebate znati o Dijabetes lijekova; Što moram znati o jede i dijabetes; Ono što trebate znati o tjelesne aktivnosti i dijabetes; Vaš vodič za dijabetes: Tip 1 i Tip 2

Vaša beba također može biti rođena s žutica. Žutica je češći u novorođenčadi čije su majke imale dijabetes tijekom trudnoće. S žutica, kože i bjeloočnica požute. Žutica obično ide dalje, ali beba se treba staviti pod posebnim svjetlima za pomoć. Upućivanje sigurni beba dobiva dovoljno mlijeka dojenjem će također pomoći žutica otići.

Vaša beba će biti veća vjerojatnost da postanu pretili i dobiti dijabetes tipa 2 kao on ili ona odraste.

Ako imate gestacijski dijabetes, vaš liječnik može preporučiti da imate neke dodatne testove za provjeru zdravlja vaše bebe, kao što su

Kako je gestacijski dijabetes dijagnosticira?

Jesam li ja na rizik za dijabetes tipa 2? Poduzima korake kako bi smanjili rizik od pojave dijabetesa

Gestacijski dijabetes može povećati svoje šanse

Kako će gestacijski dijabetes odraziti na moju bebu?

Preeklampsija se javlja u drugoj polovici trudnoće. Ako se ne liječi, preeklampsija može uzrokovati probleme za vas i vaše dijete koje bi mogle uzrokovati smrt. Jedini lijek za preeklampsije je roditi. Ako razvoj preeklampsije kasno u trudnoći, možda ćete morati imati carski rez da dostavi svoju bebu rano. Ako razvoj preeklampsije ranije, možda ćete trebati mirovanje i lijekove, ili ste svibanj morati biti u bolnici kako bi beba razviti što je moguće prije isporuke.

To je nikada nije prerano spriječiti dijabetes. Doživotno malih koraka za zdravu obitelj.

Depresija može učiniti previše umorna da upravljati svojim dijabetesom i brigu za svoje dijete. Ako se tijekom ili nakon trudnoće osjećate tjeskobno, tužno, ili ne može da se nosi s promjenama koje se suočavaju, razgovarajte sa svojim lijecnikom. Depresija može liječiti. Vaš tim zdravstvene zaštite može predložiti načine možete dobiti podršku i pomoć da se osjećaju bolje. Zapamtite, kako bi se pobrinuti za svoje dijete, prvo morate brinuti o sebi.

Trebam dodatne testove tijekom trudnoće provjeriti zdravlje moje bebe?

Pratite svoje preglede. “Je li ti u redu” ne znači da biste trebali preskočiti bilo imenovanja. Žene s gestacijski dijabetes često nemaju nikakvih simptoma. Vaš tim zdravstvene zaštite će biti na vidikovcu za bilo kakve probleme s gestacijski dijabetes.

Kako će gestacijski dijabetes utječe na mene?

Vaš dijabetes vjerojatno će otići nakon rođenja djeteta. Međutim, čak i ako je vaš dijabetes nestaje nakon poroda, te

Liječenje gestacijski dijabetes znači poduzimanje koraka kako bi vaše razine glukoze u krvi u ciljani raspon. Ciljevi su brojevi koje težiti. Vaš liječnik će vam pomoći da postavite svoje ciljeve. Vi ćete naučiti kako kontrolirati razinu šećera u krvi pomoću

Koristeći zdrav plan prehrane pomoći će krvi boravak glukoze u ciljanom rasponu.

Vaš tim zdravstvene zaštite će vam pomoći da napravite zdrav plan prehrane s izbora hrane koje su dobre za vas i vaše dijete. Ovi izbori su dobri za vas pratiti tijekom trudnoće i nakon što je, kao što ste povećati svoju obitelj.

Kako se liječi gestacijski dijabetes?

Koristeći zdrav plan prehrane pomoći će krvi boravak glukoze u ciljanom rasponu. Plan će vam pomoći da znate koje namirnice jesti, koliko jesti i kada jesti. Izbor hrane, količine i vrijeme su važni u održavanju razine glukoze u krvi u ciljanom rasponu.

Jelo, Dijeta i prehrana

Kako ću znati da li mi je razina glukoze u krvi su na meti?

Hoću li morati raditi druge testove na svoje?

Nakon što sam se moje dijete, kako mogu saznati da li još uvijek imam dijabetes?

Više informacija nalazi se u theernment zdravstvenoj temi Što moram znati o jede i dijabetes.

Fizička aktivnost može pomoći da postignete svoje ciljeve glukoze u krvi. Razgovarajte sa svojim liječnikom o vrsti djelatnosti koja je najbolja za vas. Ako ste već aktivna, obavijestite svog liječnika što radite. Biti tjelesno aktivni također će pomoći smanjiti šanse da dijabetesa tipa-i 2 svoje probleme-u budućnosti. Sada je vrijeme da se razvije dobre navike za vas i vaše dijete.

Fizička aktivnost može pomoći da postignete svoje ciljeve glukoze u krvi.

Za više informacija o fizičkoj aktivnosti i trudnoći, posjetite www.womenshealth / trudnoću.

Ako imate problema s sastanke normalne razine glukoze u krvi, možda ćete morati uzeti lijek zvan inzulin, uz sljedeće zdrav plan prehrane i tjelesne aktivnosti. Vaš tim zdravstvene zaštite će vam pokazati kako da si inzulin metak. Inzulin neće naškoditi vašem djetetu.

Vaš tim zdravstvene zaštite te može tražiti da koristite mali uređaj se zove krvi za mjerenje šećera provjeriti razinu glukoze u krvi na svoju vlastitu. Naučit ćeš

Svaki put kada provjeriti razinu šećera u krvi, zapišite rezultate.

Od vas se može tražiti da provjerite razinu šećera u krvi

Ovaj grafikon prikazuje meta krvne brojeve glukoze za žene koje imaju gestacijski dijabetes.

Pitajte svog liječnika da li ti ciljevi su prava stvar za vas.

Svaki put kada provjeriti razinu šećera u krvi, zapišite rezultate u radnu knjižicu. Pitajte svog tima zdravstvene zaštite za radnu knjižicu glukoze u krvi ili koristiti elektronički sustav za praćenje glukoze u krvi na internetu ili na mobitelu. Uvijek sa sobom ponesite mjerača glukoze u krvi i bilježnicu u svojim pregledima tako da možete razgovarati sa svojim lijecnikom o privlačenju ciljane razine glukoze u krvi.

Vaš tim zdravstvene zaštite mogu vas naučiti kako da test za kemikalije, ketone u jutarnju mokraću ili u krvi. Visoke razine ketona su znak da vaše tijelo koristi svoje tijelo mast za energiju umjesto hrane koju jedu. Korištenje masti za energiju se ne preporučuje tijekom trudnoće. Ketoni mogu biti štetni za vaše dijete.

Ako je razina ketona su visoke, vaš liječnik može predložiti da promijenite vrstu ili količinu hrane koju jedete. Ili možda ćete morati promijeniti svoje obrok ili snack puta.

Morat ćete posjetiti svog liječnika da imaju mjerenje glukoze u krvi od 6 do 12 tjedana nakon rođenja djeteta da vidi da li još uvijek imate dijabetes. Za većinu žena, razina glukoze u krvi se vratiti u normalu nakon trudnoće. Međutim, u 5 do 10 posto žena s gestacijski dijabetes, razina glukoze u krvi ne vraćaju u normalu. Ispitivanja su pokazala da su ove žene imaju dijabetes, obično tip 2 dijabetes. Oni će morati upravljati dijabetes kroz prehranu, fizičku aktivnost, te lijekove ako je potrebno.

Čak i ako je vaša razina glukoze u krvi se vratiti u normalu nakon trudnoće, vaše šanse da dijabetesom obično od dijabetesa tipa 2-kasnije u životu su visoke. Dakle, što bi trebao biti ispitan najmanje svake 3 godine za dijabetes ili prediabetes.

To možete učiniti mnogo da spriječi ili odgodi tip 2 dijabetes, čineći ove promjene načina života

Ove promjene mogu vam pomoći da uživate duži, zdraviji život. Vaš tim zdravstvene zaštite može vam dati informacije i podršku kako bi vam pomoći da napravite te promjene.

Do usporavanje ili sprečavanje dijabetesa tipa 2, te će također smanjiti svoje šanse za bolesti srca i krvnih žila i drugih problema kao što ste dobili stariji.

Razgovarajte sa svojim liječnikom ako ste mislili da o još jedno dijete. Za sigurnost vašeg djeteta, razina glukoze u krvi treba biti na zdrave razine prije nego što se ponovno trudna. Vaš liječnik može vam pomoći da budete spremni za svoj sljedeći dijete.

Kako mogu spriječiti ili dijabetesa tipa kašnjenje 2 kasnije u životu?

Možete dati bebi zdrav start od dojenja. Majčino mlijeko pruža najbolju prehranu za svoje dijete i zaštitu od određenih bolesti.

Kako mogu dati moje dijete zdravo početak?

Da bi se pripremiti za dojenje

Nakon što ste svoje dijete, ti koraci mogu vam pomoći sići na veliki start

Mnoge vodeće zdravstvene organizacije ukazuju na to da beba ne bi trebao imati hranu ili tekućina osim majčinog mlijeka za prvih 6 mjeseci. Nakon prvih 6 mjeseci, bebe mogu početi jesti drugu hranu, uz majčino mlijeko.

Pročitajte više u dojenju i pregled mlijeka grudi na www.nichdernment / Zdravlje / teme / dojenja ili posjetite www.womenshealth / dojenje.

Možete pomoći djetetu da bude zdrav pokazujući svoje dijete kako bi zdrav stil života izbor, uključujući i biti fizički aktivni, ograničavanje vremena zaslon ispred TV ili video igre, jesti zdravu hranu, a borave na zdravu težinu.

Više informacija o tome kako pomoći vašem djetetu naučiti zdrave navike je u theernment zdravstvenoj temi, Pomaganje vašeg djeteta, savjeti za roditelje.

Zdrav način života može pomoći djetetu da postane težine ili pretilo, a imaju dijabetes tipa 2 kasnije.

Za više informacija o dijabetesa, obavijestite Nacionalnu Diabetes Information Clearinghouse (NDIC) na 1-800-860-8747 za besplatne primjerke tih publikacija, ili ih čitati online na www.diabetesernmenternment

Više informacija o Upravljanje Dijabetes je u theernment zdravstvenim temama

Više informacija o sprečavanju dijabetesa tipa 2, nalazi se u theernment zdravstvenoj temi

Kako mogu pomoći moje dijete biti zdravo u budućnosti?

National Diabetes Education Program Publikacije uključuju savjet list za žene s poviješću gestacijski dijabetes, dostupno na ndepernment ili pozivom na 1-888-693-NDEP (1-888-693-6337)

Nacionalni institut za dijabetes i probavne i bubrežne bolesti intervencija) i druge komponente theernment du) provesti i podržati istraživanje mnogih bolesti i stanja.

Što su, a oni su za vas ?; dio kliničkih istraživanja, a na srcu svih medicinskih napredaka. pogledajte nove načine da spriječi, otkrije ili liječenje bolesti. Istraživači također koriste gledati na druge aspekte skrbi, kao što je poboljšanje kvalitete života za osobe s kroničnim bolestima. Saznajte jesu li prava stvar za vas.

Gestacijski dijabetes je tip dijabetesa koji se razvija samo za vrijeme trudnoće. Dijabetes znači da je razina šećera u krvi, koji se nazivaju i šećer u krvi, previsok .; Gestacijski dijabetes se događa kada vaše tijelo ne može dovoljno inzulina za vrijeme trudnoće. Inzulin je hormon koji se u svom gušterače, organa koji se nalazi iza želuca. Inzulin pomaže svoje tijelo iskoristiti glukozu za energiju i pomaže u kontroli razine glukoze u krvi .; Vjerojatno ćete biti testirani za gestacijski dijabetes između 24. tjedna i 28. trudnoće. Ako imate veće šanse za dobivanje gestacijski dijabetes, liječnik vas može testirati na dijabetes tijekom svog prvog posjeta nakon što zatrudnite .; Ako imate visoku razinu glukoze u krvi, jer vaš gestacijski dijabetes nije pod kontrolom, beba će imati visoku razinu glukoze u krvi .; Neliječena ili nekontrolirane gestacijski dijabetes može uzrokovati probleme za svoje dijete .; Liječenje gestacijski dijabetes znači poduzimanje koraka kako bi vaše razine glukoze u krvi u ciljani raspon .; Čak i ako je vaša razina glukoze u krvi se vratiti u normalu nakon trudnoće, vaše šanse za dobivanje dijabetesa-obično od dijabetesa tipa 2-kasnije u životu su visoke. Dakle, što bi trebao biti ispitan najmanje svake 3 godine za dijabetes ili prediabetes .; Možete dati bebi zdrav start od dojenja .; Možete pomoći djetetu da bude zdrav pokazujući svoje dijete kako bi zdrav stil života izbor, uključujući i biti fizički aktivni, ograničavanje vremena zaslon ispred TV ili video igre, jesti zdravu hranu, a borave na zdravu težinu.

Što su otvoreni ?; koji su trenutno otvoreni i zapošljavanje može se vidjeti na www.ClinicalTrials.

Ove informacije mogu sadržavati sadržaje o lijekovima i kada su poduzete kako je propisano, uvjete oni tretiraju. Kada se priprema, taj sadržaj uključen dostupni najnovije informacije. Za ažuriranja ili pitanja u vezi svih lijekova, obratite US Food and Drug Administration besplatni na 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) ili posjetiti wwwernment. Konzultirajte svog liječnika za više informacija.

Theernment zahvaljuje; Boyd E. Metzger, doktor medicine Northwestern University, Susan A. Biastre, R. D., L.D.N., C.D.E. Žene Dojenčad bolnica, Beverly Gardner, R. D., L.D.N., C.D.E. Ambulanta Prehrana i dijabetes edukacijski centar Durham Regionalna bolnica

rujan 2014

Zapamtite

izgovor vodič