Ozljede vježba: prevencija i liječenje

Melinda Ratini, DO, M; travnja 05, 2016

Mišić povući i strai; Istegnuće ankl; Rame ozlijediti; Koljeno injurie; Shin splin; Tendiniti; Zglob istegnuće ili iščašenja

Vožnja vježbe BIK; Skoči ROP; Jog u mjesto za 5 do 10 minuta

Jedna ozljeda vježba se može dogoditi da bilo tko, bez obzira na svoje iskustvo ili fitness razini. Čak i hodanje može doći do ozljede.

Ali, možete značajno smanjiti rizik od dobivanja ozlijeđen slijedeći određene vježba mjere opreza.

Ljudi ude u svim vrstama načine kad raditi. Česte ozljede vježba uključivati

Ima jednostavnih koraka koji mogu pomoći zadržati vam bez ozljede tijekom treninga.

Ali prvo, obratite pažnju na ovog općeg pravila. Ako ste žena u dobi iznad 55, provjerite sa svojim liječnikom prije nego što počnete s tjelovježbom. Tada ćete biti sigurni da ste dovoljno zdravi za izradu. Isto vrijedi i za muškarca iznad 45 godina ili osoba s bilo koje bolesti.

Ovdje su smjernice za izbjegavanje ozljeda tijekom treninga

Zagrijavanje i hlađenja. Svaki trening bi trebao početi s toplo-up i na kraju s hladnom-down period. Toplo-up pomaže svoje tijelo pripremite za vježbanje. To se postupno povećava broj otkucaja srca i opušta mišiće i zglobove. Neki od načina da se ugrijemo

Kul-dolje nakon što raditi je važno da se polako dovesti svoje srce stopa vratiti u normalu. Šetnja kroz 5 do 10 minuta nakon što raditi je jedan od načina da se ohladi.

Stretch. Da li dinamičan istezanje prije i nakon što raditi. To će vam pomoći povećati fleksibilnost. Istraživanje je u konfliktu da li to također može pomoći u prevenciji ozljeda, to je najbolje da se protežu nakon zagrijati i ohladiti.

Jednostavnost u nju. Kada počnete rutinu vježbanja ili započeti novi program vježbanja, počnite polako. Zatim postupno izgraditi intenzitet, trajanje i učestalost.

Nemojte gurati previše teško. Kao što je vaše fitness sposobnosti povećavaju, od vas će biti u mogućnosti da sami izazov više.

Cross-vlak. Mijenjajte svoj trening. Ne prekomjerno jedan set mišića. Ponavljajući iste pokrete mišića često može dovesti do prenaprezanja i ponavljaju namjenom ozljede kao što su trkačku potkoljenicu i tendinitis. Neki od načina da se razlikuju vaše vježbanje

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …

Trčanje na jedan dan; Dizati težine na dan dva; Plivati ​​ili ciklus na tri dana.