pokušajte ove savjete kako bi se izbjegle socijalne izolacije tijekom raka

Pokušajte ove savjete kako bi se izbjegle socijalne izolacije tijekom raka

4 Comments Objavljeno

U posljednjih blogova smo razgovarali o stigma povezana s rakom. Ovaj tjedan bih se usredotočiti na drugom aspektu života s rakom – socijalne izolacije. Ako ste bili s dijagnozom raka, što možda znate točno ono što sam pričaju. Čujem o tome gotovo svakodnevno.

liječenje raka može utjecati na vašu sposobnost da jedu, govore i imaju energije da se socijalna na način da je od vitalnog značaja za podržavanje tko ste kao osoba. Nuspojave nakon operacije, kemoterapije i zračenja može biti intenzivna tijekom dugog vremenskog razdoblja.

Neki fizičke promjene su očite, kao što su gubitak kose i vidljivih ožiljaka. S vremena na vrijeme da bi mogao biti previše umorni ili jednostavno neugodno staviti sebe vani za društveni izlet.

Svatko s rakom može osjetiti osjećaj socijalne izoliranosti. Međutim, to može biti intenzivniji za neke grupe. Liječenje bolesnika s rakom glave i vrata, na primjer, izaziva promjene u ustima i grlu koji mogu utjecati na sposobnost osobe da proguta, razgovor i kontrole izlučevinama.

Oni s leukemijom možda treba izolirati od ostalih za vrijeme kemoterapije prije i tijekom transplantacije koštane srži. Oni s kroničnom rak ili uznapredovalim rakom često suočavaju stalnu terapiju, bez bilo kakve pauze od nuspojava.

Istraživači su proučavali ovu temu sa preživjele rak otkrili su da društvena izolacija može povećati tjeskobu, stres, depresiju i emocionalni stres.

Ako ste skrbnik, vremena i energije mogu biti tako usmjerena na brigu o svom voljenom osobom da je vaš društveni život mogu utjecati. Razmislite o svim aspektima života koji su socijalne prirode, kao što su odlazak na posao, jelo, razgovor s prijateljima, putovanja, sastanke za kavu … popis ide na i na.

Ostati povezan kad živite s rakom je važno. Traženje podrške i društveni kontakt može izgledati drugačije u to vrijeme. Evo nekoliko ideja kako zadržati svoje društvene veze u vrijeme kada ga naći fizički ili emocionalno teško.

nudi virtualne mogućnosti za povezivanje s drugima koji žive s rakom. Ako želite reći svoje priče i iskustva vezana za osjećaje društvene izolacije ili što je radio za vas na blogu ovdje, molim vas. Također možete posjetiti našu Connect stranicu i podijeliti jedni s drugima (http://connect./group/cancer/).

S

Sheryl M. Ness, R.N.

Prati na Twitter-@ SherylNess1

Pridružite se raspravi na #livingwithcancer.

To je posebno teško za solo starije osobe koji se često ionako izolirane i liječenja raka prilično osigurava izolaciju, itd. Netko bi trebao doći do web stranice za solo starije osobe s rakom koji traže prijateljstvo, drugarstvo, pa čak i odnos.

Moj karcinom endometrija je metastazirao u proteklih osam godina na plućima, kostima, mokraćnog mjehura, a sada mozak. Imao sam mnoge tretmane koji su me ostavili umorna, bolesna, i nedruštven, ali mozak operacije i zračenja je bio najteži za oporavak. Imam jaku vrtoglavicu, pa ne mogu ni sigurno ići u šetnju oko kvarta. To se može dobiti depresivno, ali imam vjernu grupu prijatelja koji nazvati, posjetiti, pisati, pozvati me. Ja sam tako sretan da ih imamo, jer su mnogi dani ja sam tako umoran spavam većinu dana, a ja lako mogao skliznuti u potpunoj izolaciji. Ali ja ustati, oblačiti i ići na sve što sam pozvan da ako je ikako moguće. To je uistinu isplati. JA dobiti deprimiran nekoliko dana i osjećam se kao da bih samo sakriti, ali ni jedan sat pijucka čaj s djevojkom me vraća i čini život boljim.

Veliki problem. I moja žena i ja dobio rak DX-a ove godine. Ispunjavanje rodne sterotypes, ona ima više lojalnih i pouzdanih grupu prijatelja. Mine su manje i više raširena;. Vrlo bolno na vrijeme. Iako je žalosno da su mnogi od nas pretvoriti u skupinama bolesnika za potporu kakvu inače nedostaje, očito sjajno imamo tu opciju previše.

Nakon što je rekao da imam rak kralježnicom, otišao sam zračenjem, operacije i kemoterapije. Izgubio sam puno na težini i bila jako umorna. Našao sam moja sposobnost da se usredotoče na razgovore postao otežan. Hrana je bila malo interesa i ide na bilo koju vrstu socijalne funkcije postao posao. Kao rezultat toga, postala sam pomalo povučen i nije mnogo govoriti. Samo kroz neke stvarno velike prijatelje koji su me pozvali na ručak sam se počela razgovore i prisustvovati društvene funkcije. morao sam se prisiliti da čine takve stvari u početku, ali se isplatilo jer osjećam da sam uzimajući da se moj stari čovjek opet. Dakle, čak i ako morate se prisiliti da se druže, da li ga i imat ćete novi osjećaj za život i povratak svog samopouzdanja.