pokušati topline ili leda

Bolovi Trendovi za upravljanje

Toplina pomaže umiriti ukočene zglobove i opustiti mišiće. Hladno pomaže otupio oštru bol i smanjuju upalu. Koristite temperature terapiju nadopuniti lijekova i self-care. To je jednostavan, pristupačan, umirujuće – i morate sjesti i koristiti ili jedan.

Za kratkoročno ublažavanje boli, napraviti paket za stavke kao što su

* Električno grijanje slabljenja

* Gel paket koji se može u mikrovalnu pećnicu ili smrznuti

* Vrećicu leda ili smrznutog povrća

Da li vruće ili hladno, zamotajte paket u jastučnicu kako bi zaštitili vašu kožu.

Ili napravite oblog – ručnik ili mali ručnik natopljen toplom ili hladnom vodom, iscijedi i preklopiti.

Nanesite na bolno područje za 15-20 minuta nekoliko puta dnevno.

To je normalno za vašu kožu da izgleda malo Pinker nakon korištenja hladnoće ili topline. Prije dodavanja novog leda ili okretanjem toplinu leđa, pustite da se koža na svoju normalnu boju i temperaturu.

Ako vidite bilo koji od ovih znakova nakon uklanjanja topao ili hladan, nazovite svog liječnika. To su znakovi temperatura bila previše jaka i može ukazivati ​​na oštećenja kože.

* Grimizno-crvena, tamno crvena, ili točkicama crvena i bijela boja

* Košnice

* Oticanje

* mjehuri

Još jedan način da se primjenjuju topline, pogotovo na ruke, laktova i stopala, toplo, rastopljeni parafin.

Grijani spremnik (dostupno na drogerije i opskrbe ljepota trgovina) sigurno topi parafina i mineralna ulja kako bi parafinsko kupku. Dip sa bolnim dijelom tijela nekoliko puta izgraditi topli sloj. Zatim ga pokriti s plastičnom folijom i ručnikom za 10-15 minuta dok se vosak ohladi. Razmotati i oguliti vosak daleko.

Kako biste izbjegli iritaciju i bol, provjerite kožu gdje se liječiti nema ranice ili posjekotine.

Ako ustanovite da toplina pomaže olakšati bol, pokušajte kontinuirano niske razine topline folijom, dostupan na drogerije. To je zgodan način da se zadrži bolna područja toplo. Možete nositi folijom topline do 8 sati, čak i dok spavate. Pažljivo slijedite upute.

Istraživanja su pokazala da niske razine, dugotrajno topline primijeniti izravno na kožu može značajno smanjiti ukočenost i napetost i povećati fleksibilnost. Pozitivni učinci mogu trajati od 48 sata ili duže.

Tuševi i kupke nisu samo za ujutro. Kada ste ranjavanje, stajati ispod ili podmiriti u toplu vodu na nekoliko minuta kako bi se umiriti i opustiti vas. (Ako ste stariji od 70 ili imaju problema sa srcem, provjerite sa svojim liječnikom prije nego uzimajući u vruće kadica.)

Pokušaj topli tuš ili kadu prije nego se vježba pomoći popustiti zglobova i mišića.

Koristite hladnu vodu nakon vježbanja kako bi se smiri duboko, gorući bol i smanjuju upalu.

Imajte na umu, kupka može biti za cijelo tijelo ili samo dio.

Želite li lakši – i manje bolno – start na svoj dan? Prevaliti svoju odjeću u sušilici za nekoliko minuta prije nego što ih stavite na. Topla odjeća će vas zagrijati i može pomoći olakšati jutarnje bolove i ukočenost.

Ili još bolje: Pitajte svog partnera staviti svoju odjeću u sušilici dok odstoji nekoliko dodatnih minuta u krevetu.

Uzmite 2 kade ili posude dovoljno velike za svoje bolno područje spreman s toplom i hladnom vodom. Potopiti u toploj kadi za oko 5 minuta, a zatim uronite u hladnu kadu za oko 1 minutu. Vratite se na toplom još nekoliko minuta, a zatim hladnom za minutu. Ponoviti 4-5 puta.

Dok je u hladnu kupku, imati nekoga dodati vodu na toplo da dovede temperature gore.

Kontrast kupke povećati protok krvi kako bi se smanjila oteklina i bol i promicanje ozdravljenja.