Procjena gubitka vida – Pregled tema

Niskim procjena vizija pomoći će vam i vaš liječnik naći načine kako bi na najbolji način iskoristiti preostale vizije.

Koji su problematična područja povezana s gubitkom vida? Kako se vaš život promijenio? Koje aktivnosti su postale teže, a one koje su najvažnije za vas; Možete li to učiniti home-based zadatke pomoću blizini vizije, kao što je čitanje e-pošte ili novine ili upravljanje bankovnim računima i plaćati račune? Jeste li pokušao koristeći povećalo; Kakva rasvjeta imate u svom domu? Da li koristite noćno svjetlo? Liječnik može zatražiti druga pitanja o vašem kućnom okruženju; Možete li to učiniti zadatke koji zahtijevaju udaljenost viziju, kao što su prepoznavanje lica ili viđenje prometne znakove? Jeste li još uvijek u mogućnosti voziti; Mogu li i dalje putovati i funkcija u vašem okruženju? Da li naletjeti na prepreke, kao što su rubnici, ili propustiti koraka? Možete li pronaći stavke koje želite i brojati novac kada kupujete? Ako još uvijek rade, ne tvoj gubitak vida utjecati na to kako dobro možete raditi svoj posao?

Vidna oštrina za oba blizu i na daljinu vida. Vidna oštrina ispitivanja mjeriti s naglaskom moć oka i svoju sposobnost da vidi detalje na blizu i daleko udaljenosti. Oni obično uključuju čitanje pisma ili gledajući simbola različitih veličina na oku grafikonu. Ovi testovi će također uzeti u obzir sve refrakcijske pogreške u svoj vid, kao što su kratkovidnosti ili dalekovidnosti; Nedostaci u središnjoj vizije i bočni (periferni) vid. Ti testovi traže mane i slijepe točke (scotomas) u vašem vidnom polju, što je cijelo područje vidio kada je pogled fiksiran u jednom smjeru. Kompletan vidnog polja vide oba oka u isto vrijeme, a to uključuje i na središnji i periferni vizualne polja; Kontrast osjetljivost. Ovi testovi mjere sposobnost vašeg oka da razlikuje objekte i okolinu na temelju razlike u osvjetljenju ili u boji (kontrast), a ne oblik ili položaj. Testovi također može pokazati koliko svjetla (rasvjeta) morate biti u stanju razlikovati predmete sa sličnim svjetlina ili boja (nizak kontrast). Zbog strana (periferni) vizija je manje oštra nego centralnog vida, kontrast može igrati važniju ulogu u pomoći da locirati i identificirati objekte ako izgube neki centralni vid.

Svaki rat ostavlja svoj vlastiti brand traume na vojnika; Amputacija je najčešći zahvat u vrijeme građanskog rata. Prvi svjetski rat je donio iperit i epidemiju ožiljcima pluća; Za veterane koji se vraćaju iz rata u Iraku i Afganistanu, smetnje vida uzrokovane traumatskih ozljeda mozga su rastuća zabrinutost. Ovi veterani imaju bolje tijelo oklop od vojnika u prošlosti, ali oni su više vjerojatno da će biti potresena eksplozije iz kućne izrade eksplozivne naprave; Oko 16% vojnika …

Ostala pitanja mogu nositi s vašim trenutnim životnoj situaciji, bilo da žive sami, i kakva je pomoć dostupna za vas. članovi vaše obitelji ili drugi bliski Vi svibanj također biti zamoljeni da daju informacije.

Vaš liječnik će učiniti vizualne testove kako bi saznali kvalitetu svog preostalog vida, uključujući

Vaš liječnik može provoditi vid testovi za svjetlinu oštrine (koje se mogu pokazati koliko su osjetljivi ste na svjetlost), raspoznavanja boja, i koliko dobro su vaše oči raditi zajedno pružiti percepciju dubine.