proširene vene: radiofrekventna ablacija – Pregled tema

Radiofrekvencija ablacija je minimalno invazivno liječenje proširenih vena. (Ablacija znači liječnik koristi toplinu do oštećenja tkiva, što ga čini oblik ožiljak. Taj ožiljak tkiva zatvara vene.) Ova tehnika koristi radiofrekvencijske energije (umjesto laserske energije) za zagrijavanje i oštetiti zid u venu. To se obično zatvara se proširenih vena u nogu.

opekline kože; Osjećaj žarenja, bol, ili bockanje nakon oporavka od oštećenja živaca (manje vjerojatno nego nakon vena stripping operacije); Mali ili veliki zgrušavanja krvi u venu ili duboke venske (manje vjerojatno nego nakon vena stripping operacije).

Nakon tretmana, koju će nositi kompresivne čarape za 1 tjedan ili više. Pratiti, vaš liječnik će koristiti obostrano ultrazvuk kako bi bili sigurni da je vena se zatvori.

Moguće nuspojave radiofrekvencijskog ablacije uključuju

Više iskustva je liječnik imao s radiofrekvencije, manji je rizik da ste vjerojatno da će imati. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome koliko često ti nuspojave događaju u njegovom ili njezinom praksom.

Kada se obavlja od strane liječnika s puno radiofrekvencijskog iskustva, šanse za uspjeh liječenja su dobri. Radiofrekvencija zatvaranje dobro radi u oko 97 od 100 ljudi koji ga imaju. To znači da ne rade dobro u 3 od 100 ljudi. 1

Za pomoć odlučuje da li će imati postupak za proširene vene, vidi

Ako ste mislili radiofrekvencijskog ablacija liječenja, razmislite o nekoliko pitanja pitati o proširenih vena liječenja. Ova pitanja su: Koliko je iskustvo doista liječnik imati s određenom tretmanu? Koliko ispita i tretman troškova? Koliko tretmani se liječnik mislite da će vam trebati?

Bol nakon liječenja je obično manje nakon ablacije nego nakon vena operacije; Nakon 2 godine ili više, rezultati ablacije su uglavnom jednako dobar kao i iz vena operacije. ; Vene koje se ne zatvaraju se ponovno tretirati. Izbori su još odstranjenje ili neku drugu vrstu postupka.