pšenica trbuh pregled dijeta: što očekivati

Može odustajanja pšenice vam pomoći da izgubite težinu, osjećaju se bolje i imati više energije? Što ako liječnik rekao da bi mogao?

Pšenica Trbuh dolazi iz kardiolog William Davis, MD. U svom najprodavanijeg dijeta knjiga, Davis se prisjeća vidim sliku sebe s obiteljskom odmoru koji ga je shvatio da je nosio oko 30 extra pounds oko sredine.

U isto vrijeme, on je primijetio da je često osjećao tromo, nakon doručka tosta, vafli, ili peciva, čak i nakon što veliki noćni slee; ali je osjećao energična, ako je imao jaja za doručak. Njegova krv djelo otkriva visok kolesterol i dijabetesom razine šećera u krvi, i dalje smo ga uvjerili da je potrebno napraviti promjenu.

Davis je započeo svoju vlastitu eksperiment pšenično-free i pitao svoje težine, dijabetesa -prone pacijente da učine isto. Dao im je popis namirnica niske na glikemijski indeks. On ih je zamolio da jedu oni umjesto hrane napravljene sa pšenicom, te da se vrati 3 mjeseca kasnije na pregled.

Davis izvješća da je većina pacijenata izgubili značajnu količinu težine, a njihova razina šećera u krvi pao s dijabetičkom rasponu do normalnog raspona. Njegovi pacijenti također rekao da je imao bolju energ; bolje focu; dublje slee; Bolje pluća, zajedničko i crijeva healt; i više.

To neformalno eksperiment ne dokazuje da je samo pšenica je napravio razliku, ali je inspirirana Davis napisati knjigu. U stvari, pregled objavljen u časopisu Journal of Cereal znanosti otkrili da ne postoji dovoljno dokaza koji bi poduprli mnoge Davis tvrdnje o pšenici, uključujući i link na epidemiju pretilosti.

Eliminirati sve pšenicu, uključujući kruh, tjestenina, žitarice, pereci, krafne i sl Vi ne možete jesti ništa napravio sa pšenica, ječam, raž, pir, ili nekim zob.

To može zvučati kao tipična bezglutenske prehrane, ali Davis upozorava jednostavnom zamjenom tih predmeta s “bez glutena” verzijama, koje često sadrže kukuruzni škrob, rižino brašno, krumpirov škrob, ili tapioke i neće pomoći u mršavljenja. Davis kaže da su pokrenuti isti šećera u krvi odgovor kao glutena iz pšenice.

Davis također sugerira izbacujući visoke fruktoza kukuruza sirup, saharoza, sol, slatku hranu, riža, krumpir, mineralna voda, voćni sok, sušeno voće, mahunarke, i još mnogo toga. Vi bi također trebali izbjegavati trans masti, pržene hrane i suhomesnatih proizvoda na tom planu.

Možete jesti

Također možete jesti ograničene količine

Nakon što ste prešli off pšenicu, možete jesti ograničene količine drugih žitarica, kao što su quinoa, proso, amarant i chia, kao i grah.

Što se tiče alkohola odlazi, piva pšenice pivo svakako su s popisa, ali Davis ne podržava crno vino za srce -healthy prednosti.

Ograničenja: Odustajanje sve što ima pšenice u njemu kuca iz puno hrane, a Davis ne preporučiti neki bezglutenski proizvodi. U nekim slučajevima, postoje i druge opcije koje možete koristiti u svom mjestu.

Kuhanje i shopping: Možda ćete morati kuhati i kupovati mnogo više nego što je uobičajeno na Wheat Belly prehrane, jer ćete se jede puno više povrća. Ne možete se osloniti na većini praktičnost hrane, pa čak i vaši većina osnovnih obroka će zahtijevati više pripremu rada.

Zapakirane hrane ili jela: Ne

U osobi susreta: Ne

Vježba: Davis potiče redovitu tjelovježbu, ali ne nudi konkretne prijedloge.

Vegetarijanska i veganska: To bi trebao biti prilično jednostavan za vegetarijance prilagoditi ovu dijetu kako bi odgovarao njihovim potrebama. Ako ste na vegansku prehranu, imat ćete puno više ograničen popis namirnica i da će morati oslanjati na orasima, sjemenkama, orašastim maslac, masline i avokado.

Gluten-free dijeta: Gluten se nalazi u pšenici, ali je isto tako u drugim stavkama koje nisu izrađene od pšenice, tako da ćete morati provjeriti hrane oznake za moguće izvore glutena.

Cijena: samo svoje namirnice. Neke stavke, kao što su hranjene travom meso, mogao dodati u svoj hrani račun.

Podrška: Možete napraviti ovu dijetu na svoju ruku, ali ćete naći puno savjeta na pšenično trbuh blog.

Radi li to?

Ako izgubite težinu na Wheat Belly prehrani, to će vjerojatno biti od izrade zdrav izbor hrane, a ne zato što izbjegavaju gluten. Nema znanstvenih dokaza da hrana s glutenom uzrokuju više debljanje od ostalih namirnica.

Ali Pšenica Trbuh prehrana ne samo da oduzima gluten. Također se zabranjuje cijeli niz drugih namirnica, uključujući visoke fruktoza kukuruza sirup, saharoza, slatke hrane, riža, krumpir, soda, voćni sok, sušeno voće i mahunarke.

Očito je da su neki od njih, kao što su visoke fruktoza kukuruza sirup, soda, trans masti, pržene hrane i slatke hrane, može brzo paket na funti. Uzimajući ih iz svoje prehrane je siguran da će vam pomoći da izgubite težinu. Mahunarke, međutim, elektrana proteina i hranjivih tvari, a može s pravom biti dio svake zdrave prehrane plana.

Je li to dobro za određene uvjete?

Gubitka prekomjerne težine će vas staviti na putu za zdravlje srca i može pomoći u prevenciji dijabetesa. Izrezivanje sol je super za vaš krvni tlak.

Ali, ako imate visok kolesterol ili bolesti srca, možda želite da se izbjegne mliječne proizvode visoke masnoće i crveno meso koje su dozvoljene u Wheat Belly prehrani.

Davis potiče vježbanje, ali stvarna vrsta i količina je ostalo do vas. Ako ste izvan forme ili imaju zdravstvene probleme, razgovarajte sa svojim liječnikom prije intenzivirati svoj trening.

Žito Trbuh dijeta može biti dobra alternativa za mali postotak ljudi koji zapravo su osjetljivi na gluten. Vrlo često oni mogu upasti u zamku izbora bez glutena namirnice koje imaju puno dodatnih kalorija. Ovaj plan daje im neke zdravije opcije.

Konačnu riječ

Žito Trbuh dijeta nije osobito lako slijediti. Vi ćete morati promijeniti svoje trgovačke uzorke, čitati etikete i naviknuti na pripremi više različitih namirnica.

Vaši troškovi hrane su vjerojatno da će ići gore, jer možda odabiru skuplje meso i neki bezglutenski proizvodi.

Većina prehrana stručnjaci se slažu da je najbolji način za izgubiti težinu je jesti zdravu, uravnoteženu prehranu koja ima manje kalorija i biti aktivni. Protjerivanje skupine hrane nije preporučljivo, osim ako postoje znanstveni dokazi koji bi potkrijepili tu odluku prema gore. I ne postoji dokaz da je gluten je negativac u epidemiju pretilosti.

IZVOR

Davis, W. pšenice Trbuh: Riješite se pšenica, izgubiti na težini i pronaći svoj put natrag na zdravlje, rodale knjiga, 2011.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …