razumijevanje bubrežnih kamenaca – prevencija

To možete učiniti mnogo toga kako bi se spriječilo ponavljanje bubrežnih kamenaca. Znajući specifičan mineralni sastav u kameno-a može pomoći u određivanju koje preventivne mjere su najvjerojatnije smanjiti rizik od dobivanja još jedan kamen bubrega. Provjerite kod svog liječnika prije donošenja bilo kakve velike promjene u prehrani, ali te opće smjernice mogu biti predložen, ovisno o vrsti kamena bubrega.

Pijte 2 do 3 litre tekućine svaki dan. Pijenje puno tekućine je vjerojatno najvažniji način za sprječavanje budućih kamenje jer to će razrijediti na koncentraciju minerala u mokraći. Pitajte svog liječnika koliko tekućine je pravo za vas, posebno ako imate drugih medicinskih stanja ili poduzeti bilo kakve lijekove; Ograničite unos oksalata bogate namirnice kao što su čokolada, orasi, špinat, repa, i čaja. To može biti predložen, ako ste imali ponavljaju bubrežnih kamenaca; Ograničite vitamina C na manje od 2 grama dnevno. Može se pretvoriti u oksalat u tijelu, iako nije poznato je li vitamin C povećava rizik od kamena; Smanjite unos soli na ne više od 2400 mg dnevno, jer veće količine mogu podići razinu kalcija u urinu. Vaš liječnik može preporučiti čak i manje količine ako imate određene medicinske uvjete; Jedite zdravu prehranu bogatu voćem i povrćem i malo životinjskih proteina; Dobiti ili održavanje zdrave težine; Pretilost je povezana s povećanim rizikom od bubrežnih kamenaca.

Nemojte ograničavati kalcij, osim ako vaš zdravstvenih usluga savjetuje da to učinite. Umjereni kalcija u prehrani je pokazano da je najbolje za većinu ljudi. Ograničavanje kalcija može povećati rizik od kamena u nekim ljudima.

Često nema nikakvih simptoma bubreg kamen dok se ne počne kretati i blokira protok mokraće; Kada se to dogodi, simptomi mogu uklju; Valovi oštru bol u leđima i boku ili donjem dijelu trbuha Bol može pomaknuti prema prepone ili testisa; Nemogućnost da se naći udoban položaj. Osobe s bubrežnim kamencima često tempo poda; Mučnina i povraćanje u tijeku bok Pai; Krv u urin; Učestalo nagon za urinat; Ponekad infekcija je također prisutan, a može dovesti do …

Čuda vode: od Smanjenje bubrega kamenje na revving metabolizam

IZVORI

National Kidney i urološki Bolesti Informacije razmjena: “Ono što trebate znati o Kidney Stones” i “Dijeta za Kidney Stone prevenciju.

McDougal, W. Campbell-Walsh urologiju, 10. izdanje, Saunders, 2012.

Melmed, S. Williams Textbook of Endocrinology, 12. izdanje, Saunders, 2011.