razumijevanje ne-Hodgkinov limfom

Limfom odnosi na malignosti limfnog sustava. Limfni sustav je mreža čvorova (čvorova tkiva) povezanih žila. Zajedno, limfni čvorovi drenažu tekućine i otpadnih tvari iz tijela. Limfni čvorovi djeluju kao sitne filtere, uklanjanje stranih organizama i stanica.

Limfociti su vrsta bijelih krvnih stanica koje pomažu u borbi protiv infekcija uzrokovanih bakterijama, virusima ili gljivicama. Funkcija limfnog čvora kako bi se spriječilo infekcije od ulaska u krvotok. Kada limfni sustav se bori aktivnu infekciju, možda ćete primijetiti da su neke od limfnih čvorova u području infekcije postaju natečene i osjetljivije. To je normalna reakcija tijela na infekciju.

Kronična limfocitna leukemija (KLL) je rak koji utječe vrsta bijelih krvnih stanica zove “limfocita .; Limfociti pomoći svojoj borbi protiv infekcija tijela. Oni su u mekom centru kostiju, nazvan srž. Ako imate CLL , vaše tijelo čini abnormalno visok broj limfocita koji ne rade u pravu; Više odrasli dobili CLL od bilo koje druge vrste leukemije to obično raste sporo, tako da ne mogu imati simptome godinama;. Neki ljudi nikada ne treba liječenje, ali ako da, to može …

Limfom nastaje kada limfnih čvorova stanice ili limfociti počinju nekontrolirano razmnožavati, stvarajući kancerogene stanice koje imaju abnormalan sposobnost da napadne druga tkiva u tijelu. Dvije glavne vrste limfoma su Hodgkinov i ne-Hodgkinov limfom. Razlike u ove dvije vrste limfoma određene jedinstvenim obilježjima različitih stanica limfoma.

Non-Hodgkin limfom nadalje dijeli na različite podtipa na temelju stanice porijekla (B-stanice ili T-stanice), i karakteristikama stanica. Podtip non-Hodgkin limfoma predviđa potrebu ranog liječenja, odgovor na liječenje, vrstu liječenja obavezan i prognozu.

Non-Hodgkin limfom je puno više zajedničkog nego Hodgkinovog limfoma. Non-Hodgkin limfom je sedmi najčešći uzrok raka su povezane s smrtnih slučajeva u Sjedinjenim Američkim Državama. Rizik od razvoja non-Hodgkin limfoma povećava s godinama i to je češći kod muškaraca nego kod žena i kod bijelaca. Sjeverna Amerika ima jednu od najviših učestalost ne-Hodgkinovog limfoma.

Točan uzrok ne-Hodgkin limfom je nepoznat. Međutim, postoji više medicinske uvjete koji su povezani s povećanim rizikom od razvoja bolesti