razumijevanje nesanica

Ako imate nesanicu, možda imate problema sa spavanjem, borave u snu, budni prerano, ili dobivanje kvalitetan san koji ostavlja osjećaj odmarao. Vi ne osjetite osvježenje kada se probudite. Tijekom dana, ti si pospan i umoran i ima djelovanje problema.

Nesanica može biti akutna, što znači da kratkoročne. Ili to može doći u dugotrajan, kronični oblik. Kad nesanica dolazi najmanje 3 noći tjedno za 3 mjeseca ili duže, liječnici smatraju da je kronična.

Nesanica može doći i otići, s razdobljima kad nema problema sa spavanjem.

Dvije vrste nesanice postoji

Primarna nesanica: problemi sa spavanjem nisu izravno povezani s bilo kojim drugim zdravstvenim problemima. Umjesto toga, oni se pokreću veliki stres, emocionalni poremećaji, putovanja i raspored rada. No, čak i nakon što takvi uzroci otići, nesanica može potrajati. Također možete razviti primarnu nesanicu zbog određenih navika, kao što je uzimanje Naps ili brinući se o snu.

Sekundarni nesanica: problemi sa spavanjem javljaju zbog nekog drugog problema, kao što je poremećaj spavanja poput apneje, drugi zdravstvenog stanja ili bolesti, kroničnih bolova od artritisa ili glavobolja, lijekove, ili alkohol, kofein i druge tvari.

Mnogi faktori mogu uzrokovati akutne ili kronične nesanice

Ako imate nesanicu, možda imate neke od ovih simptoma