razumijevanje sarkoidoza – dijagnoze i liječenje

Ako vaš liječnik posumnja sarkoidoza, on ili ona će učiniti sljedeće

U 90% osoba s sarkoidoze, prsa X-zrake pokazuju abnormalnosti. Mnogi pacijenti također imaju nizak broj bijelih krvnih stanica. Vaš liječnik može naručiti u plućnoj funkcijske testove koji mjere koliko dobro pluća rade. Tkiva biopsije (testovi na uzorcima malih tkivnih) iz pluća može biti učinjeno kako bi tražiti druge bolesti, kao što su gljivične infekcije ili limfoma (rak limfnog sustava), što može nalikuju sarkoidoza na prsima X-zraka.

importan; Moguće je da je glavni naslov izvješća katamenijalne pneumotoraks nije ime koje ste očekivali.

Mnogi ljudi s sarkoidoze imaju blage simptome i ne zahtijevaju nikakav tretman. Često se bolest dobiva bolji na svojim nogama. Međutim, za pacijente s više naglašenim simptomima, kortikosteroide, poput prednizon, ili drugim imunosupresivnim lijekovima, su preporučeni terapija. Glavni ciljevi liječenja su zadržati pacijenta udoban smanjenjem simptoma i održavati pravilno funkcioniranje svih pogođenih organa. U ovom trenutku, ne postoji dostupna preokrenuti plućnu fibrozu (stvaranje ožiljaka u plućima) koji se mogu pratiti ozbiljne sarkoidoze tretman.

Nema poznatog način da se spriječi sarkoidoze.

Pregledajte svoje medicinske povijesnom; Izvesti fizički EXA; Red prsima X-zrake i krvne testove koji mogu pomoći u dijagnozi

IZVORI

Nacionalni srce, pluća i krvi Instituta.

Norman T. Soskel, MD, plućni i Critical Care Medicine. Memphis, Tennessee.

Lung Association.