razumijevanje spolno prenosivih bolesti u trudnoći – osnovni podaci

Na prvom prenatalnog posjeta, vaš liječnik će obaviti neke standardne krvne pretrage. On ili ona će provjeriti za nekoliko spolno prenosive bolesti (SPB), uključujući sifilis, hepatitis B, gonoreja, klamidija, trihomonijazu i virusa eventualno humane imunodeficijencije (HIV), virusom koji uzrokuje AIDS. Saznanje da su spolno prenosivu bolest može biti vrlo zastrašujuće. No, ne znajući, i ne uzimajući liječenje, može biti štetno ili čak kobno za vas ili vaše dijete.

Prema Zakonu o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, mnogi zdravstveno osiguranje planira pokriti prenatalne usluge, uključujući i screening testove i dojenje podrške, bez troškova za vas. Uči više.

Centar za zdravstveno osiguranje

Zaštitite se od spolno prenosivih bolesti prakticirajući siguran seks: Koristite kondome i spermicidi, osim ako ste sigurni da vi i vaš partner su bez znakova bolesti i monogaman.

Savjeti za Žgaravica građena prema tradicionalnom; Zdrava Diapering: Osnovni; Posjete stomatologu za trudnice

Broj žena s HIV-om (virus humane imunodeficijencije) je stalno u porastu u cijelom svijetu. Žene čine oko 50% od 33 do 34 milijuna odraslih osoba koje žive s HIV / AIDS-om. Većina njih bili su izloženi na njega iz muškog spolnog partne; Ostala zarazio preko igle, ili druge izloženosti sekretima i krvnih pripravaka. Ako se zaraziti HIV-om, vi svibanj imati nikakvih simptoma godinama. Čak i tako, nositi virus i može zaraziti druge, uključujući i bebu, ako zatrudnite. Ako se zaraziti, vaše tijelo ubrzo počinje stvaranje antitijela protiv virusa i vi postati HIV-pozitivni. To znači da ako su krvne slike, te će test pozitivan za antitijela protiv HIV-a. Dobivanje testirana je jedini način kako bi saznali ako ste zaraženi.

Ako ste HIV-pozitivni, mogu se razviti AIDS (sindrom stečene imunodeficijencije), koji uključuje niz uvjeta koji se držati kada vaš imunološki sustav oslabljen od strane virusa, kao što su infekcije pluća i Kaposijev sarkom, rijedak rak.

Zdravi Recepti minus Heartbur; Zaštititi svoju obitelj od klice; Neugodno zbog inkontinencije?