savjeti za hodanje s reumatoidnim artritisom

Hodanje je stvarno kao lijek. To olakšava RA bolove i jača mišiće koji podržavaju vaše zglobove. To može potaknuti vaše raspoloženje, pomoći da bolje spavate, i učiniti da stane dovoljno da radiš ono što vole raditi. To snižava krvni tlak i može pomoći da živimo duže, previše.

Idi polako. Ako ste izvan forme i samo početak, samo polako. Na 5 minuta hoda ujutro, a drugi navečer bi moglo biti sve što se može upravljati i to je u redu. Isprva, hodati po ravnoj površini i izbjeći brda. Zatim podigne, dodajući više minuta svake sesije. To je tako važno da se tempo kada imate RA. Ako pretjerate skokom od ne šetnje do jednosatnih šetnje, to bi moglo potrajati tjednima da se oporavi.

Imati dobar par cipela. To je jedini presudan trošak hodanje. Ako su vaše cipele istrošene ili su slabo uklapaju, hodanje neće osjećati dobro, a vi ne želite to učiniti više. Investirajte u par koji nudi solidnu potporu. Debeli gazišta mogu pomoći da se izbjegne pada. Dobili noge mjeriti, previše, jer je vaša veličina može se mijenjati tijekom godina. Zamijenite cipele svakih 500 milja.

Uzmite odmor. Ako vam je cilj da hoda 30 minuta danas, ne to učiniti sve odjednom. Budite uz put. Na primjer, šetnja u parku ili u trgovačkom centru gdje znate ima dosta klupe. Sjedni za nekoliko minuta, kada je to potrebno.

Šetnja s prijateljem. Vi ste više vjerojatno da će imati vježbe i staviti na njega, ako ste to učiniti s nekim drugim. Pronađite hodanje prijatelj i obećanje da će se redovito hodati. Vaš prijatelj može biti vaš partner ili susjed – ili čak i vaš pas. Ako znate neku drugu osobu ili kućni ljubimac je računajući na vas, vi ste više vjerojatno da će zadržati na stazi. To može gurnuti vas da se i izlaziti i kretati kad bi inače ostati na kauču.

Saznajte što drugi ljudi koji žive s reumatoidnim artritisom govorimo. Ovdje je mjesto za razmjenu i dobiti u korist tuđih iskustava; Vidi više