što je aritmija?

Aritmije (ah-RITH-me-ah) je problem s brzinom ili ritam srca. Tijekom aritmije, srce može pobijediti prebrzo, previše sporo, ili s nepravilnim ritmom.

Trenutak koja je prevelika naziva tahikardija (TAK-lH-KAR-de-ah). Trenutak koji je prespor zove bradikardija (Bray-de-KAR-de-ah).

Većina aritmije su bezopasni, ali neke mogu biti ozbiljne ili čak i opasno po život. Tijekom aritmije, srce možda neće biti u stanju pumpati dovoljno krvi u tijelo. Nedostatak krvi može oštetiti mozak, srce, i drugih organa.

Razumijevanje srca električnog sustava

Da bismo razumjeli aritmije, to pomaže da shvate unutarnji električni sustav srca. električni sustav srca kontrolira brzinu i ritam srca.

pogled

Sa svakim otkucajem srca, električni signal se širi od vrha srca do dna. Kao signal putuje, to uzrokuje da se srce ugovor i pumpa krv.

Svaki električni signal počinje u skupini stanica zove sinusnog čvora ili sinoatrial (SA) čvor. SA čvor nalazi se u gornjoj desnoj komori srca, u desni atrij (AY-drvo-um). U zdravoj odrasloj srca u mirovanju, SA čvor požari off električni signal za početak nove otkucaje srca 60 do 100 puta u minuti.

Iz SA čvor, električni signal putuje kroz posebne putevima u lijeve i desne pretklijetke. To uzrokuje atrija za sklapanje ugovora, pumpa krv u srce a dva donja komora, klijetki (ven-trih-kuls).

Električni signal zatim se spušta u skupinu stanica zove atrioventrikularni (AV) čvor, koji se nalazi između atrija i ventrikula. Ovdje, signal usporava samo malo, što je vrijeme komore završiti punjenje krvlju.

Električni signal onda ostavlja AV čvor i putuje duž staza zove svežanj njegove. Ovaj put se dijeli u desni bala grane i lijeve zajedničke grane. Signal ide dolje ove grane u klijetki, nanoseći im da se ugovor i pumpa krv u pluća i ostatka tijela.

Klijetki zatim se opustite, a otkucaji srca proces počinje sve iznova u SA čvoru. (Za više informacija o srca električnog sustava, uključujući i detaljne animacije, idite na zdravstvenim temama kako srce radi članak.)

Problem s bilo kojeg dijela ovog procesa može izazvati aritmiju. Na primjer, u atrijske fibrilacije (A-tre-sur fi-BRI-LA-Shun), zajednički vrsti aritmije, električni signali putuju kroz atrija u brz i neuređen način. To uzrokuje atrija drhtati umjesto ugovora.

Postoje mnoge vrste aritmije. Većina aritmije su bezopasni, ali neki nisu. Izgledi za osobu koja ima aritmije ovisi o vrsti i težini aritmije.

Čak i ozbiljni aritmije često može uspješno liječiti. Većina ljudi koji imaju aritmije su u mogućnosti živjeti normalan i zdrav život.