Što je radna terapija?

Ako ste bili povrijeđeni ili nedavno imao operaciju, možda ćete morati naučiti neke načine kako bi išli ukorak sa svojim svakodnevnim aktivnostima. To je mjesto gdje radna terapija (OT) može pomoći. Vaš terapeut može vam pokazati kako to učiniti stvari kao što su haljine, tuš ili večeru – čak i ako ne možete koristiti svoje tijelo onako kako ste navikli.

Fizikalna terapija pomaže vam ojačati mišiće i zglobove, tako da možete premjestiti bolje nakon ozljede ili operacije. OT vam pomaže naučiti raditi s bilo kojim fizičkim ograničenjima koja biste mogli imati, tako da još uvijek možete učiniti svoje dnevne zadatke ili da se vrati na posao. To vas uči da se kao nezavisni moguće. To nije neobično da su obje vrste terapije u isto vrijeme.

Ako ste bili u bolnici neko vrijeme, vjerojatno ćete se sastati s radnih terapeuta prije polaska kući. On će vam pokazati kako sigurno učiniti nekoliko stvari prije nego što ostaviti, iako su specifične upute ovise o tome koji dio tijela se oporavlja. Možda naučiti nove načine za

Ponekad morate vidjeti radni terapeut nakon što se kući. Vaš liječnik može predložiti ovo ako imate bilo koji od ovih pitanja

On također može vam pomoći pronaći motorizirana skutera ili kolica ako ih je potrebno da biste dobili okolo lakše.

Nakon što se osjeća bolje, vaš terapeut može vam pomoći kada se vrati na svoj posao.

Na primjer, on može pomoći

Ako se vratite na posao sa skraćenim radnim vremenom na prvom mjestu, vaš terapeut će provjeriti na svoj napredak i pomoći da odlučite kada je pravo na puno radno vrijeme.

IZVORI

Radna terapija udruga: “Invalidnost i rehabilitaciju”, “povratak na posao”, “Živim život punim plućima: radnu terapiju.

NIH Klinički Centar: “O radnu terapiju.”

Veća Baltimore Medical Center: “FAQ – Fizička / Radna terapija”.

University of California, San Diego: “Tjelesna i radnu terapiju.”