što je skeniranje prsima CT?

Prsima kompjutorizirana tomografija (do MOG-ra-naknada) skeniranje ili prsima CT, je bezbolan, neinvazivan test. To stvara precizne slike strukture u prsima, kao što su pluća. “Neinvazivni” znači da nema kirurgija je učinio i ne instrumenti umetnuti u svoje tijelo.

Prsima CT je vrsta rendgen. Međutim, CT-a slike pokazuju više detalja nego slika sa standardnim prsima rendgen.

Kao i druge rendgenskim ispitivanjima, prsa CT koristiti oblik energije zove ionizirajućeg zračenja. Ta energija pomaže u stvaranju slike unutrašnjosti prsima.

Pregled

Liječnici koriste u prsima CT na

pogled

Prsa CT stroj uzima puno slika, pod nazivom kriške, pluća i unutrašnjost prsa. Računalo obrađuje ove slike, oni mogu biti pregledani na ekranu ili ispisati na filmu. Računalo također mogu slagati slike za stvaranje vrlo detaljan, trodimenzionalni (3D) model organa.

Ponekad, tvar koja se zove kontrast boja se ubrizgava u venu u ruci za CT. Ova tvar naglašava područja u prsima, koji pomaže stvaranje jasnije slike.

Prsa CT ima nekoliko rizika. Kako je test koristi zračenje, može postojati mali rizik od raka. Djeca su osjetljivija na zračenje od odraslih, jer oni su manji i dalje raste.

Količina zračenja će varirati ovisno o vrsti CT. U prosjeku je, međutim, količina zračenja neće prelaziti iznos osoba prirodno je izložena više od 3 godine. Prednosti CT uvijek treba odvagnuti u odnosu na moguće rizike.

Rijetko, ljudi imaju alergijske reakcije na kontrast boja koja se ponekad upotrebljava u prsima CT. Ako se to dogodi, medicina se daje za ublažavanje simptoma.