što je uzrok vaše boli u koljenu?

Koljeno bol je nevjerojatno česta. U SAD-u, to je odgovoran za oko jedne trećine svih liječnika posjeta za mišića i bolovi u kostima. Koljeno bol je poseban problem za sportaše – više od polovice svih sportaša izdržati svake godine.

Burzitis. Bursa je sac tekućine koja se nalazi ispod kože koji prekriva vaše zglobove. Pretjerana, pad ili ponavlja savijanje i spuštanje može iritirati Bursa prekriva poklopac koljena (Zdjela), uzrokujući bol i oticanje. To je poznato kao prepatellar bursitis, ali se obično naziva ” pomoćnica koljeno ” ili ” Propovjednik koljena ” jer se često uzrokovane ponavljaju klečanjem; Sindrom Iliotibial bend. Iliotibial Bend je komad čvrstog tkiva koja teče iz vašeg kuka do vanjskog dijela koljena. Ako je razdražen prekomjerno korištenje ili drugih problema, to može postati upaljene i izazvati bol na vanjskoj strani koljena; Osgood- Schlatter bolesti. Ovo stanje uzrokuje bolne kvrge ispod koljena, gdje tetive od koljena spaja na potkoljenici. Obično je uzrokovan prekomjernim uzimanjem i iritacije na tetive umetanja poznat kao tibije kvržicama. Bol može doći i otići s vremenom. To je osobito čest u tinejdžerskim dječake i djevojčice (u dobi od 13 i 14); Osteoartritis. Ovo stanje je čest uzrok boli u koljenu kod sportaša i nesportaša podjednako koji su stariji od 50 godina; Dislocirani štitnjak (ili patellar dislokacija). U tom stanju, kneecap slajdovi iz položaja, što uzrokuje bol u koljenu i oticanje; sindrom Patellofemoral boli. Ovo stanje je često posljedica problema vezanih uz neravnoteža mišića, stezanje i usklađivanje nogu, a ne ozljede. To je osobito čest u djevojaka; Patellar tendonitis. Ovo stanje je posljedica upale tetiva okolnih koljeno. Tetive su teške trake tkiva koja povezuju mišiće s kostima. Pretjerana može napraviti tetive upaljene i bolne. Najčešći tip patellar tendonitis se zove ” džemper, koljeno .; Loose tijela. Ponekad, ozljeda koljena može osloboditi hrskavice. Ovi komadi mogu zapeti u zglobu, što uzrokuje da smrznuti i proizvodnju bolova i oteklina.

Ostali uvjeti koji uzrokuju bolove u koljenu su

Ako je stara ozljeda koljena nije ispravno liječi, ona može zadržati uzrokujući povremeno – ili konstantna – bol u koljenu.