Što jesti kad ste na putovanju

Jay Williams, Ph.D.

Da li uzimanje odmor vodstvo li odmor od zdrave prehrane? Ako putovanja (užitak ili posao) stavlja vas u donjem kovit iz izbornika at-home, možda želite stvoriti turistički dana hrane itinerar. Zašto krenuli osjeća kao govno? Uz neke jednostavne planiranja i strategije, možete hop off ravnini osjećaj osvježen i spreman na sve!

Čak i ako ste ozbiljno napeta za vrijeme i apsolutno ne mogu odoljeti zračne luke restorana, boravak hydrated će učiniti apsolutno čudesa za svoj dan putovanja. Iako često nad-cijena, H2O je dostupan svugdje (ako ste doista strapped za gotovinu, ići za vodu fontane – Nema izgovora).

Pitka voda će vam pomoći s mnogim preprekama koje često nastaju tijekom svojih putovanja. To može poboljšati vaše raspoloženje (smisao za humor je važno kada je vaš let kasni), spriječiti glavobolje, pomoći u probavu i pomoći u kontroli apetita. Pokušavam piti barem čašu vode za svaki sat sam leti, kao i povećati svoj unos vode prije / poslije leta. Biljni čajevi su još jedan način da se one tekućine. Ako ste skloni želučane ili probavne smetnje tijekom leta, đumbir ili kamilice su velika rješenja.

Evo nešto što možda ne znate: Komercijalni zrakoplovi imaju vrlo nisku vlažnost (niže od Sahare, u stvari) što dovodi do dehidracije. Mi osjećamo najugodnije kada je vlažnost zraka oko 50 posto – zrak u kabini može pasti na manje od 3 posto, na dugim letovima.

I koliko god da možda želite srušiti jedan natrag na letu, pijenje alkohola tijekom putovanja nije dobra ideja. Alkohol vas dehidrira, povećava glad, ometa vaš ciklus spavanja i zbrčkan s razine šećera u krvi i vaše raspoloženje. Ako želite provesti svoj prvi dan odmora osjećaj Haggard, s crvenim očima, suho-out kože i razdražljiv stavom, a zatim ići naprijed i imati tu čašu vina na svoj let … ako ne, odlučiti za vodu (bez led!).

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …