što mogu očekivati ​​tijekom srčanog MRI

Srčani MR odvija u bolnici ili medicinske slike objekta. Radiolog ili drugi liječnik koji ima posebnu obuku u medicinske slike nadgleda MRI testiranje.

Srčani MR obično traje 30 do 90 minuta, ovisno o tome koliko su fotografije potrebne. Test može trajati manje vremena sa nekim novijim MRI strojeva.

MR se nalazi u posebnoj prostoriji koja sprječava radio valove u prekidanju stroj. Također sprečava jaka magnetska polja MR-a u prekidanju ostalu opremu.

Tradicionalni MRI strojevi izgledati dugim, uskim tunelima. Novije MRI strojeva (tzv kratko nosili sustavi) su kraći, širi, a ne u potpunosti vas okružuju. Neki noviji strojevi su otvoreni na sve strane. Vaš liječnik će vam pomoći odlučiti koji tip uređaja je najbolje za vas.

Srčani MR je bezbolan i bezopasan. Vi ćete ležati na leđima na kliznim stolom koji ide u stroju u tunel nalik.

MRI tehničar će kontrolirati stroj iz susjedne sobe. On ili ona će biti u mogućnosti da te vidim kroz stakleni prozor i razgovarati s tobom kroz zvučnik. Recite tehničar, ako imate problema sa sluhom.

MR čini glasno zuji, dodirivanje i zujanje zvukove. Neki sadržaji omogućuju nositi čepiće za uši ili slušati glazbu tijekom ispitivanja.

Trebat će vam da i dalje i dalje u MR. Svaki pokret može zamagliti slike. Ako ne možete lagati i dalje, vi svibanj se dati lijek koji će vam pomoći da se opustite.

Tehničar može tražiti da zadržite dah za 10 do 15 sekundi u vrijeme dok je on ili ona uzima slike svoje srce. Istraživači proučavaju načine na koje će omogućiti netko ima srčani MRI disati slobodno vrijeme ispita, uz postizanje iste kvalitete slike.

Kontrastno sredstvo, kao što je gadolinij, može se koristiti za isticanje vaše krvne žile srca ili na slikama. Tvar se obično ubrizgava u venu u ruci pomoću igle.

Vi svibanj osjećati osjećaj svježine tijekom ubrizgavanja i nelagode kada se umetne igla. Gadolinij ne sadrži jod, tako da to neće uzrokovati probleme za ljude koji su alergični na jod.

Vaš srčani MRI može uključivati ​​stres test za otkrivanje blokade u svojim koronarnim arterijama. Ako je tako, da ćete dobiti druge lijekove povećati protok krvi u vašem srcu ili povećajte otkucaje srca.

Članovi Nacionalnog srce, pluća i krvi Instituta i Dječjem National Medical Center raspravljati o novom pedijatrijska imaging otvaranje apartman u Klinici za dječje bolesti i kako se može unaprijediti našu sposobnost za dijagnosticiranje i liječenje prirođenih srčanih bolesti.