što očekivati ​​dok koristite Holter ili događaj monitor

Vaše iskustvo prilikom korištenja Holter ili događaj monitora ovisi o vrsti monitora imate. Međutim, većina monitora ima neke faktore zajedničko.

Svi monitori snimanje električne aktivnosti srca. Tako, održavanje jasan signal između senzora (elektroda) i uređaj za snimanje je važno.

U većini slučajeva, senzori su priključeni na prsima pomoću ljepljive mrlje. Žice povezivanje senzora na monitor. Obično možete isječak monitor za pojas ili nositi ga u džepu. (Postevent rekorderi i ugradnju petlje snimači nemaju senzore prsima).

Snimanje srca električne aktivnosti

Dobar štap između zakrpe i kožu pomaže dati jasan signal. Loše kontakt dovodi do lošeg snimanja koji je teško za vaš liječnik za čitanje.

Imajući dnevnik

Ulje, previše znoja, a kosa može zadržati zakrpe iz lijepe na kožu. Možda ćete morati obrijati područje na kojem će se vaš liječnik pridaju zakrpe. Ako morate zamijeniti zakrpe, morat ćete očistiti područje s posebnim prep jastučić da je vaš liječnik će pružiti.

Možda ćete morati koristiti malu količinu posebnog paste ili gela za pomoć zakrpe staviti na vašu kožu. Neke mrlje dolaze sa pastom ili gel na njima.

Previše pokret može povući zakrpe od kože ili stvoriti “smetnje” na EKG (elektrokardiogram) trakom. EKG traka je graf koji prikazuje uzorak od srca. Buka izgleda kao puno nazubljenih linija; to ga čini teško za svog liječnika da vidi pravi ritam vašeg srca.

Kada imate simptome, zaustaviti ono što radite. To će osigurati da se snimka pokazuje aktivnost vašeg srca, a ne vaš pokret.

Vaš liječnik će vam reći trebate li podesiti svoj nivo aktivnosti tijekom razdoblja ispitivanja. Ako vježbate, odaberite hladnom mjestu kako bi se izbjeglo znojenje previše. To će pomoći zakrpe ostane ljepljivo.

Ostali svakodnevni predmeti mogu ometati signal između senzora i monitor. Ove stavke su magneti, detektore metala, mikrovalne pećnice i električne deke, četkice za zube i britvice. Izbjegavajte korištenje ove stavke. Također izbjegavajte područja s visokim naponom.

Mobiteli i MP3 playeri (kao što su iPod) mogu ometati signal između senzora i monitor ako su preblizu monitoru. Kada se koristi bilo koji elektronski uređaj, pokušajte ga zadržati najmanje 6 inča udaljen od monitora.

Dok koristite Holter ili događaja monitor, vaš liječnik će vam savjetovati voditi dnevnik svojih simptoma i aktivnosti. Zapišite što tip simptoma koje imate, kada se pojave, i što ste radili u to vrijeme.

Najčešći simptomi problema sa srčanim ritmom uključuju

Obavezno obratite pažnju na vrijeme koje se pojave simptomi, jer vaš liječnik će odgovarati podacima s podacima u svoj dnevnik. To omogućuje liječniku da vidi da li određene aktivnosti pokreću promjene u Vašem otkucaja srca i ritma.

Također, uključuje detalje u svom dnevniku o tome kada se uzme bilo koji lijek ili ako osjećate stres na određeno vrijeme tijekom razdoblja ispitivanja.

Holter monitori su o veličini velikog špil karata. Vi ćete nositi jedan za 24 do 48 sati. Ne možete dobiti vaš monitor mokro, tako da neće moći kupati ili tuširati. Možete uzeti spužvom, ako je potrebno.

Kada se razdoblje testiranje je učinio, vi ćete se vratiti uređaj na liječničkoj ordinaciji. Rezultati će biti pohranjeni na uređaju.

Rok za snimanje standardnog Holter monitor može biti prekratak za hvatanje problem srčani ritam. Ako je to slučaj, vaš liječnik može preporučiti za bežičnu Holter monitor.

Bežični Holter monitor može snimati na duže vrijeme od standardnih Holter monitor. Možete koristiti bežičnu Holter monitor dana ili čak tjedana, dok se znakovi ili simptomi problema sa srčanim ritmom dogoditi.

Bežični monitori rekord za određenog vremena. Tada su automatski slati podatke u vaše ordinacije ili za tvrtku koja provjerava podatke.

Što očekivati ​​s određenim monitori

Ovi monitori koriste bežične mobilne tehnologije za slanje podataka. Međutim, oni još uvijek imaju žice koje povezuju uređaj sa senzorima zaglavi na prsima.

Baterije u bežični monitor mora se mijenjati svakih 1-2 dana. Morat ćete odvojiti senzore za tuširanje ili kupanje, a zatim ih ponovno vratiti.

Poslovne monitori su nešto manji od Holter monitor. Mogu se nositi za nekoliko tjedana ili dok se simptomi pojavljuju. Većina događaja monitori su nosili kao Holter monitori-ošišan na pojas ili nosio u džepu.

Kada imate simptome, jednostavno guranje gumb na monitoru za početak snimanja. Neki promatrači događaja automatski pokrenuti ako otkriju da abnormalni srčani ritam.

Postevent snimači može se nositi kao ručni sat ili nosio u džepu. Verzija džep je o veličini guste kreditne kartice. Ove snimači nemaju žice koje povezuju uređaj na senzorima prsima.

Za početak rekorder kada osjetite simptome, možete ga držati na prsima. Za pokretanje sat verziju, dodirnete tipku na strani sat.

Možete poslati pohranjene podatke na svoj ordinacije uporabu telefona. Vaš liječnik će vam objasniti kako koristiti monitor prije nego što napuste svoj ured.

Detektiranje snimači o veličini dlanu. Žice za povezivanje uređaja s senzora na prsima.

Ne morate pokrenuti detektiranje rekorder. Ova vrsta monitora automatski počinje snimati ako se otkrije abnormalni srčani ritam. Zatim šalje podatke na svoj ordinacije.

Ugradnju petlje snimači o veličini paket od gume. Ova vrsta događaja monitora je umetnuta pod kožu na prsima. Vaš liječnik će razgovarati postupak s vama. Nema senzori prsima upotrijebljeni su za implantaciju petlje za snimanje.

Vaš liječnik može programirati uređaj za snimanje kada ga započeti tijekom simptoma ili automatski, ako se otkrije nenormalan srčani ritam. Uređaji se mogu razlikovati, tako da vaš liječnik će vam reći kako koristiti vaš rekorder. Ponekad posebna kartica se održava u neposrednoj blizini uređaja kako biste ga pokrenuli.