što su studije spavanja?

Sleep studije su testovi koji mjere koliko dobro spavate i kako vaše tijelo reagira na spavanje problema. Ovi testovi mogu pomoći vaš liječnik saznati da li imate poremećaj spavanja i koliko je ozbiljan.

Sleep studije su važni jer se ne liječi, poremećaji spavanja mogu povećati rizik za bolesti srca, visokog krvnog tlaka, moždanog udara i drugih medicinskih stanja. Poremećaji spavanja također su povezani s povećanim rizikom od ozljeda, kao što pada (kod starijih osoba) i prometnih nesreća.

Ljudi obično nisu svjesni svoje disanje i pokrete dok spava. Oni nikada ne mogu misliti da razgovaraju sa svojim liječnicima o pitanjima koja bi mogla biti u vezi na spavanje problema.

Vezani redatelja Poruka

Međutim, poremećaja spavanja može liječiti. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako hrče redovito ili osjećati vrlo umorno dok je na poslu ili u školi većinu dana u tjednu.

Vi svibanj također žele razgovarati sa svojim liječnikom ako često imaju problema pada ili borave u snu, ili ako se probudite prerano i nisu u mogućnosti vratiti na spavanje. To su uobičajene znakove poremećaja spavanja.

Vaš liječnik može biti u mogućnosti dijagnosticirati poremećaj spavanja na temelju vašeg sna raspored i navike. Međutim, on ili ona također možda trebati rezultate iz studija spavanja i drugih medicinskih testova za dijagnosticiranje poremećaja spavanja.

Sleep studije mogu pomoći u dijagnosticiranju

Liječnici mogu koristiti studije spavanja kako bi se dijagnosticirati ili isključiti mogućnost sindroma nemirnih nogu (RLS). Međutim, RLS se obično dijagnosticira na temelju simptoma i znakova, medicinske povijesti i fizičkog ispit.

Možete pronaći više informacija o spavanja i poremećaja spavanja u Nacionalnoj srce, pluća i krvi Instituta “Vaš vodič za zdravo spavanje.”

Poremećaji spavanja i nedovoljnog sna: poboljšanje zdravlja kroz istraživanje