tematska tretmani za psorijazu

Suhe mrlje na koži ste dobili s psorijazom može biti svrbi i neugodno, ali pravi plan liječenja može pomoći.

Za neke osobe s psorijaza, jeseni i zime donose kraće dane, hladnije temperature, te pogoršanje psorijaze simptomima; Nemojte očajavati. Vi ne morate to teško van do proljeća, računajući dane dok ne dobijete neki reljef iz psorijaza; Ovdje su odgovori na sedam često postavljana pitanja o psorijaze u jesen i zimu.

Brojni proizvodi su dostupni. Možete dobiti neki preko counter (OTC) u trgovini, ali za druge trebate recept. To može potrajati neko vrijeme kako bi pronašli ono što najbolje radi za vas.

Ovlaživači i losioni koje ste kupili bez recepta može zadržati svoje vlažne kože i pomoći u kontroli flare-up prozora. Općenito, debele, masne losione koji trap vlage u koži najbolje rade.

Salicilna kiselina uklanja ljuske koje se pojavljuju na zakrpe od psorijaze. Ona dolazi u losioni, gelovi, sapuni i šamponi. To je osobito korisno ako se koristi s drugim tretmani kože. Uklanjanje pahulje mrtve kože omogućuje druge lijekove da rade bolje.

Katran može pomoći usporiti rast stanica kože i učiniti vašu kožu izgledati bolje. Ona također dolazi u mnogo različitih oblika. Slabija proizvodi su dostupni OTC. Šampon pomaže liječiti vlasišta psorijaze.

Katran ne miriše dobro, a to može nadražiti kožu i prlja svoju odjeću.

Pažljivo slijedite upute. Neke studije pokazuju da kemikalije u katran su kancerogeni, ali to je istina samo pri vrlo visokim dozama. To je sigurno koristiti ove proizvode ako slijedite upute liječnika.

Steroidi (kortikosteroidi) smanjiti natečenost (upala) i usporiti rast stanica kože, tako da ne podigne. Oni dolaze u različitim snagama. Slabiji formule mogu raditi za osjetljiva područja kao što su lice, vrat, ili kožnog nabora područjima kao što su prepone ili ispod pazuha. Možda će vam trebati jače one za teško-to-treat mjestima, na laktovima i koljenima.

Vjerojatno ćete primijeniti terapiju dva puta dnevno. Vaš liječnik može predložiti motanju područje s trakom ili plastike nakon što ga liječiti. Ovo je metoda zove okluzije. To može pomoći neki tretmani raditi bolje, ali to također može učiniti nuspojave jači.

Nuspojave uključuju