Tip 1 dijabetes u djece priprema za svoje imenovanje

Vašeg djeteta obiteljski liječnik ili pedijatar će vjerojatno napraviti početnu dijagnozu dijabetesa, a možda i poslati svoje dijete ravno u bolnicu. Tu, osoblje će se stabilizirati svoje razine šećera u krvi, a vi i vaše dijete će naučiti o isporuci inzulina, ugljikohidrata brojanje i još mnogo toga. Dijabetes obrazovanje također može biti učinjeno na ambulantno, ako Vaše dijete je stanje stabilno.

Kada vaše dijete iz bolnice, njegov ili njezin dijabetes briga, vjerojatno će biti obrađene od strane liječnika koji se specijalizirao za metaboličkih poremećaja u djece (pedijatrijski endokrinolog). Vaše dijete je tim zdravstvene zaštite i općenito obuhvaćaju dijetetičar, ovjerena dijabetes pedagog i liječnik koji se specijalizirao u njezi oka (oftalmologa).

Zbog imenovanja može biti kratak, i tamo je često mnogo toga za pokrivanje, to je dobra ideja da se dobro pripremiti za sve obveze koje imate s djetetovog zdravstvenog tima. Evo neke informacije kako bi vam pomoći da dobijete spreman za imenovanje i što možete očekivati ​​od svog liječnika.

Vaše vrijeme sa svojim liječnikom je ograničen, tako priprema popis pitanja koja vam mogu pomoći razjasniti aspekte vašeg djeteta skrb može biti korisno. Neki od vaših problema može biti najbolje rješavati dijetetičar ili medicinska sestra za dijabetičare. Pitajte svog liječnika za uputnicu.

Što možeš učiniti

Što očekivati ​​od svog liječnika

Za dijabetesa tipa 1 u djece, neke teme svibanj želite riješiti sa svojim liječnikom, dijetetičar ili stručnjakom za pitanja dijabetesa uključuju

Vaš liječnik je vjerojatno da će vam postaviti nekoliko pitanja. Budući da je spreman odgovoriti na njih mogu zadržati vremena za ići preko bilo koje točke koju želite potrošiti više vremena. Vaš liječnik može zatražiti

Što možete učiniti u međuvremenu

Ako vaše dijete šećer u krvi nije dobro kontroliran, ili ako niste sigurni o tome što učiniti u određenoj situaciji, ne ustručavajte se kontaktirati vašeg djeteta liječnik ili medicinska odgojitelj između imenovanja za savjet i vodstvo.