Tip 1 dijabetesa stil života i home lijekova

Nakon vašeg plana liječenja dijabetesa zahtijeva round-the-clock skrb, što može biti frustrirajuće na vrijeme. Ali shvatite da je vaš trud se isplati. Pažljivo upravljanje od dijabetesa tipa 1 mogu smanjiti rizik od ozbiljne – čak i opasne po život – komplikacije. Obratite pozornost na ove savjete

Držite vakcine do danas. Visoka razina šećera u krvi može oslabiti imunološki sustav. Dobiti protiv gripe svake godine. Vaš liječnik će vjerojatno preporučiti pneumonije cjepivo, kao dobro.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) također preporučuje cjepivo za hepatitis B ako prethodno nisu bile cijepljene protiv hepatitisa B, a ti si odrasla osoba u dobi od 19 do 59 godina s tip 1 ili tip 2 dijabetes. CDC savjetuje cijepljenje što je prije moguće nakon dijagnoze s tipom 1 ili tip 2 dijabetes. Ako ste dobi od 60 ili više godina i boluje od dijabetesa, a prethodno nisu primili cjepivo, razgovarajte sa svojim liječnikom o tome da li je to prava stvar za vas.

Uzmi stres ozbiljno. Hormoni vaše tijelo može proizvesti odgovor na dugotrajnijeg stresa može spriječiti inzulina iz radi ispravno, što može stres i spriječiti čak i više.

Uzmi korak natrag i postaviti neke granice. Prioritete svoje zadatke. Naučite tehnike opuštanja. Dobiti puno sna.