Tko je na rizik za aritmije?

Aritmije su vrlo česte u starijih odraslih osoba. Fibrilacija atrija (najčešći tip aritmije koje mogu uzrokovati probleme) utječe na milijune ljudi, a broj je u porastu.

Većina ozbiljnih aritmija utjecati na ljude koji su stariji od 60 godina To je zato što starije osobe imaju veću vjerojatnost da imaju srčanih bolesti i drugih zdravstvenih problema koji mogu dovesti do aritmije.

Starije osobe također imaju tendenciju da se više osjetljivi na nuspojave lijekova, od kojih neke mogu izazvati aritmije. Neki lijekovi koji se koriste za liječenje aritmije mogu čak uzrokovati aritmije kao nuspojava.

Glavni čimbenici rizika

Neke vrste aritmija dogoditi češće u djece i mladih odraslih osoba. Paroksizmalne supraventrikularne tahikardije (PSVT), uključujući Wolff-Parkinson-White sindrom, je češći kod mladih ljudi. PSVT je brz puls koji počinje i završava naglo.

Aritmije su češći kod osoba koje imaju bolesti ili stanja koja slabe srce, kao što su

Ostali uvjeti također mogu povećati rizik od aritmije, kao što su

Nekoliko drugih faktora rizika može povisiti rizik za aritmije. Primjeri uključuju operaciji srca, određenih lijekova (kao što su kokain i amfetamin), ili neravnoteža kemikalije ili druge tvari (kao što su kalij) u krvi.