toksoplazmoza ispitivanja, rezultati, rizici u trudnoći

Toksoplazmoza test je test krvi koji provjerava za antitijela na Toxoplasma gondii parazit. Vaše tijelo je prirodni obrambeni sustav (imunološki sustav) će ta antitijela samo ako su zaražene ovim sitnim parazita. Količina i vrsta antitijela imate prikazuje li se vaš infekcija je nedavno ili se dogodilo u prošlosti. Više od jedan test krvi može biti učinjeno tijekom nekoliko tjedana.

Trudna žena ima antitijela iz toksoplazmoza infekcije. Ako ona ima tip antitijela IgG, to znači da je infekcija dogodila u prošlosti i beba nema šanse zaraze. Ako ona ima tip antitijela IgM, to znači da je infekcija nedavno i beba ima šansu zaraze; Beba ima toksoplazmoza; Osoba s oslabljenim imunološkim sustavom, kao što je netko tko ima HIV, ima šanse za dobivanje toksoplazmoza infekcije.

Za većinu ljudi, toksoplazmoza nije opasan i prolazi sama od sebe. Ali ako trudnica zarazi i prolazi ga na njezinoj bebi (fetus), može dovesti do sljepoće i mozak štete u fetusa.

Možete se zaraziti jedući hranu kao što su nedovoljno kuhanog ili sirovog mesa zaraženih životinja ili rukovanje zaraženu mačku ili njegovu stolicu (feces). Nakon što su zaražene, od vas će imati antitijela na Toxoplasma gondii za ostatak svog života, tako da se ne može ponovno zaraženo.

Da li je zaraženo vaš beba raste, test se može obaviti na uzorku od tekućine koja se oko svoje dijete (amnionska tekućina) uzetih tijekom amniocenteze.

Toksoplazmoza test se radi za provjeru je li

Obavijestite svog liječnika ako ste trudni i imaju kontakt s mačkom ili očistiti mačke nosila kutija. Prije nego što se krv, neka Vaš liječnik zna ako imate krvarenje ili zgrušavanja probleme, ili ako se za razrjeđivanje krvi lijek.

Ne morate učiniti ništa drugo prije nego što se ovaj test.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha