Top 10 načina ušuljati povrće u svoju prehranu

Nema uskraćuju moramo povrće. Oni su bogate vlaknima, vitaminima, mineralima i važnih fitokemikalija, a oni su uglavnom niske u kalorija. Dakle, što je biljno-mrzitelj učiniti? Evo nekoliko savjeta kako biste dobili na putu za uživanje povrća. Dovoljno je odabrati one koje mislite da će raditi za vas

1. Dodajte povrće vam gotovo kao da jela koje već volite. Sloj tikvice kriške u lazanje. Umiješajte brokule florets u makaroni sa sirom. Bacanje rajčice u omlet. Slide paprike u quesadilla sira.

2. Pokušajte ih u juhu. Ukrasiti svoje omiljene juhe, svježe ili konzervirano, s dodanim povrća. Samo dodati sirovo ili smrznutog povrća, dok ste grijanje ili kuhanje juha.

3. Tuck ih u salate. Učitaj salate sa što više sirovog povrća kao što možete: krastavac, strugane mrkve, tikvice, mahune, luk, rotkvice, jicama, rajčica, itd Ili probati špinat lišće umjesto salate.

4. Poslužite ih sirovo. Sirova može izvući najbolje iz povrća koje imaju jak okus kad su kuhani, kao što su cvjetača, brokula, kupus, ili špinat. Dodati malo kupljenih, low-mast dip ili napraviti svoj vlastiti.

5. Sneak ih u špagetima. Dodajte sitno sjeckani tikvice, gljive, luk, patlidžan, ili žuta squash u špageti umak. Manji ih usitniti, manje je vjerojatno da ste primijetiti da su tamo.

6. Zabavite se! Određene povrće samo su zabavnije jesti od drugih. Pokušajte kukuruz-on-the-klip kotača (kriška kuhane kukuruz u 1-inčni debeli diskova), ispunite celer štapići s maslacem od kikirikija ili svijetlo krem ​​sir, ili uživati ​​u tikvice ili paprike sa slasnim nadjevom.

7. Pijte gore. Pokušajte V-8 ili sok od mrkve. Ili uklopiti neki sok od mrkve s voćnim sokom ćete uživati, kao što su naranče ili mandarine.

8. pizza pizzazz. Top Pizzu s bilo kojom kombinacijom: rajčica, luk, paprika, gljive, tikvice i artičoke.

9. Roštilj ih. Nakon što je meso ili riba se skida s roštilja, zašto gubiti žara? Vjerojatno možete koristiti istu marinadu koju koristite za svoj mesa. (Samo marinirati povrće odvojeno, koristeći marinadu koji nije dodirnuo meso.) Napraviti kabob s komadićima povrća (patlidžan, mrkva, paprike, gljive, tikvice, i druge squash). Soft povrće neće trebati prekuhavanjem, ali čvrste oni, poput slatkog krumpira će imati koristi od pari ili mikrovalnoj prije nego što dodirnu roštilj.

10. Fast food povrće. Možete čak dobiti svoje povrće u lancu brze prehrane – što god želite salate. Pitajte za nemasnog francuskog nemasna meda senf, ili smanjene masti kremasti ranč preljev. Koristite pola paketa, a vi ćete dodati oko 50 kalorija i od 0 do 4 grama masti.

IZVOR: Mršavljenje Klinika Expert kolone: ​​”pojesti, povrće” od Elaine Magee, MPH, RD, 30. srpnja 2003. godine.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha