tretmani za napredne ateroskleroze: koronarnog premoštenja ili angiografiju i stenta

Lijekovi su obično prvi izbor liječenja, čak iu kasnim fazama ateroskleroze. Ponekad, ipak, agresivniji je potrebno liječenje.

U listopadu 2009. godine, nitko ne bi mislio da imam bolest srca. Tada, kao i sada, bio sam 5 stopa 4 inča, 120 funti, a jede jako dobro. Bio sam samo 40 godina. Bio sam u restoranu i imao je najgoru vruće flash ikad, plus strašna pritisak u prsima. Moj doktor je inzistirao da uđe. Nakon što je EKG, rekla je: “Upravo si imao srčani udar.” Bio sam šokiran i uspaničio. Nisam želio napustiti moje dvoje djece bez majke; Čak i tada, moji liječnici nisu mogli vjerovati morao sam bolest srca. Ali srce kateterizacija, …

Koronarna angiogram je poseban rendgenski test koji liječnici koriste za identifikaciju koronarnih arterija blokada, a ponekad i poduzeti mjere da ih otvori. U angioplastike, liječnik prvi uvodi kateter (uska cijev) u arteriju u nozi ili ruci. Tada se kateter preselila u područje. Obično je to koronarnih arterija u srcu, ili arterije u nogama ili mozga.

Ubrizgavanjem boje koji je vidljiv na live X-ray ekranima, liječnik može vidjeti blokade u arterijama. Pomoću sitnih alata na vrhu katetera, on ili ona može često otvorene blokade.

Stent je mali cilindar od žičane mreže. Tijekom angioplastike, balon na vrhu katetera je napuhan unutar blokade kako biste ga otvorili. Stentovi mogu biti postavljeni tijekom ovog procesa i ostavili nakon što je balon i kateter se uklanja.

Stentovi može ublažiti kronične simptome bol u prsima (angina), ili ponovno blokiran arterija tijekom srčanog udara.

Koronarna angioplastika sa stenta ima nisku stopu komplikacija. Vrijeme oporavka je često manje od jednog dana.

U bypass operacije, kirurg “žetva” segment krvne žile iz nogu, ruku ili prsa. On ili ona sews ove zdrave plovilo na koronarne arterije, preusmjeravanje krvi oko začepljen arterije.

Koronarne arterije bypass operacije – ili CABG (izgovara se “kupus”) – je najčešće izvodi premosnice. CABG može pružiti olakšanje od bolova u prsima uzrokovanih aterosklerozom. Premosnice također dovodi do povećanja preživljavanja u ljudi s više ili jako blokirane koronarnih arterija.

Kao što bi rekao, CABG je glavni kirurgija. Iako niskim ukupnim, rizik od ozbiljnih komplikacija je sličan koronarnog stenta. Vrijeme oporavka može potrajati tjednima, čak i mjesecima. Novije manje invazivne oblike CABG, uz kraće vrijeme oporavka, pod procjene.

Vi \ ‘ll pronaći savjete i trikove, kao i najnovije vijesti i istraživanja na kolesterol.

Vaša razina je trenutno

Čestitamo! Vaš ukupna razina kolesterola u poželjne rasponu, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je optimalno.

Čestitamo! Vaš ukupna razina kolesterola u poželjne rasponu, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog.

Vaš ukupna razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je granica visoka. Ako vaš LDL odlazi veći, ukupni razinu kolesterola mogao postati Borderline visoke. Razmislite smanjuje količinu hrane koju jedete s zasićenih masti i povećanje tjelesne aktivnosti. Ako dobijete više vježbe, vaša razina “dobrog” HDL kolesterola može povećati, što bi također moglo pomoći da se razina LDL i ukupnog kolesterola pod kontrolom.

Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka. To može značiti da je vaš nivo lipoproteina visoke gustoće (HDL), ili “dobrog” kolesterola, preniska. To je najbolje da imaju visoku razinu “dobrog” HDL i niske razine “lošeg” LDL. HDL pomaže zadržati razinu LDL pod kontrolom. Pitajte svog liječnika za svoj HDL razini. Ako vaš HDL nizak, povećanje tjelesne aktivnosti mogu povećati, što može smanjiti razinu LDL.

Vaš ukupna razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. To može značiti da je vaš nivo lipoproteina visoke gustoće (HDL), ili “dobrog” kolesterola, preniska. To je najbolje da imaju visoku razinu “dobrog” HDL i niske razine “lošeg” LDL jer HDL pomaže zadržati razinu LDL pod kontrolom. Pitajte svog liječnika za svoj HDL razini. Ako vaš HDL nizak, povećanje tjelesne aktivnosti mogu povećati, što može smanjiti razinu LDL.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke, ali na sreću na razinu “lošeg” LDL kolesterola je optimalno. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati i druge ne-mjereno povećanje LDL čestice nalik koja može povećati srčane bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke, ali na sreću na razinu “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati i druge ne-mjereno povećanje LDL čestice nalik koja može povećati srčane bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je Borderline Visoko, previše. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. No, vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupni kolesterol je visok, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je optimalno. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati povišen sekundarne lipide, kao što je ne-HDL čestica koje povećavaju rizik od srčanih bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupni kolesterol je visok, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati povišen sekundarne lipide, kao što je ne-HDL čestica koje povećavaju rizik od srčanih bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupni razina kolesterola je visoka. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je Borderline visoke. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupni razina kolesterola je visoka. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka, previše. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake! Ako se bore kako bi se smanjio ukupne razine kolesterola i LDL kolesterola, liječnik može propisati lijekove, poput statina. Sljedeće lijekove, prehrambene i upute vježbe trebala rezultirati poboljšanjima.

Vaš ukupni razina kolesterola visoke, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake! Ako se bore kako bi se smanjio ukupne razine kolesterola i LDL kolesterola, liječnik može propisati statina ili druge lijekove snižavanje kolesterola.

Vi ćete pronaći savjete i trikove, kao i najnovije vijesti i istraživanja na kolesterol.