triaderm redovna mast

Koristi za Triaderm Regular pomast

Terapijski Klasa: kortikosteroida, Srednji

Farmakološka Klasa: triamcinolon

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost triamcinolon aktualna u pedijatrijskoj populaciji. Međutim, zbog toksičnosti ovaj lijek, ono treba koristiti s oprezom. Djeca apsorbiraju velike količine kroz kožu, što može uzrokovati ozbiljne nuspojave. Ako vaše dijete koristi ovaj lijek, slijedite upute svog liječnika vrlo pažljivo.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke triamcinolon aktualna u gerijatrijskih bolesnika.

Prije uporabe Triaderm Redovna pomast

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže triamcinolon. To ne može biti specifični za Triaderm Redovna mast. Molimo pročitajte pažljivo.

Vrlo je važno da koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo izazvati neželjene nuspojave ili iritaciju kože.

Ovaj lijek je za uporabu na samo kožu. Nemojte ga dobiti u vašim očima. Nemojte ga koristiti na područjima kože koja imaju posjekotina, ogrebotina, ili opekline. Ako to ne doći na ta područja, isperite odmah sa vodom.

Ako Vi ili Vaše dijete koristite obrazac za prskanje na ili u blizini lica, zaštitili svoj nos kako bi se izbjeglo to disanja i bili sigurni da su vaše oči pokrivene.

Ovaj lijek treba koristiti samo za kožu uvjetima koje vaš liječnik liječi. Provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja za druge uvjete, pogotovo ako mislite da je zaraza kože mogu biti prisutni. Ovaj lijek se ne smije koristiti za liječenje određenih vrsta kožnih infekcija ili stanja, kao što su teške opekotine.

Ne koristite sprej na preponama i ispod pazuha, osim ako vas tako od svog liječnika.

Koristiti

Obrazac sprej je zapaljiva dok se ne osuši na koži. Nemojte ga koristiti u blizini izvora topline, otvorenog plamena ili dok pušenje. Ne bušiti, prekinuti ili spali aerosola može.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati spremnik na sobnoj temperaturi, daleko od topline i svjetla. Ne zamrzavati. Nemojte držati ovaj lijek unutar automobila gdje bi mogao biti izložen prekomjernoj vrućini ili hladnoći. Ne stvaraju rupe u posudi ili baciti u vatru, čak i ako je spremnik prazan.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilno korištenje triamcinolona

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete u redovitim posjetima za sve probleme koji mogu biti uzrokovane ovim lijekom. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Ako vas ili vašeg djeteta simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko tjedana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Korištenje previše ovog lijeka ili ga koristi za dugo vremena može povećati rizik od imaju problema nadbubrežne žlijezde. Rizik veće za djecu i pacijenata koji koriste velike količine dugo. Razgovarajte sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate više od jednog od ovih simptoma dok koristite ovaj lijek: zamagljen vid, vrtoglavica ili nesvjestica, brz, nepravilan ili bombardovanje otkucaja srca, povećana žeđ ili mokrenje, razdražljivost ili neobično umor ili slabost.

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima osip, peckanje, žeže, oteklina, ili iritacije na koži.

Nemojte koristiti ovaj lijek s druge kortikosteroida (npr, hidrokortizon) koja sadrži proizvode bez konzultacije sa svojim liječnikom prvi ..

Ne koristiti kozmetiku i druge proizvode za njegu kože na tretiranim područjima.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Mjere opreza Dok putem Triaderm Redovna pomast

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Triaderm Regularni pomasti nuspojave

triamcinolon aktualna

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Lichen planus prednizon, triamcinolon aktualna, betametazon aktualna, Kenalog, klobetazol tematska

Dermatitis flutikazon aktualna, triamcinolon, hidrokortizon, prednizolon tematska, doksepin aktualna

Psorijaza Humira®, metotreksat, Remicade, ciklosporin, Stelara, infliksimab

Ekcem prednizon, flutikazon aktualna, triamcinolon aktualna, deksametazon, hidrokortizon aktualna, doksepin tematska