triamcinolon (nazalno) opis i brand imena

Triamcinolon sprej za nos koristi se za liječenje svrbež ili curenje iz nosa, kihanje, ili drugi simptomi uzrokovani sezonskog i peludna groznica (alergijski rinitis).

Triamcinolon je steroid (kortizon-kao lijek). Djeluje tako što spriječava upale koja se javlja kod alergijskih reakcija.

Kanadski Brand Name

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost triamcinolon sprej za nos kod djece od 2 godine i stariji. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 2 godine starosti.

Sprej aerosol u prahu

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost triamcinolon sprej za nos u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju triamcinolon sprej za nos.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Alergije

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

pedijatrijski

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

gerijatrijske

Trudnoća

Dojenje

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Interakcije lijekova

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ostale interakcije

Koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga i ne češće nego vaš liječnik naredio upotrebu. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Druge zdravstvene probleme

Ovaj lijek dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek se koristi samo u nos. Nemojte se ovaj lijek u oči ili usta. Ako to ne doći na ta područja, isperite odmah sa vodom i nazovite svog liječnika odmah.

Nemojte koristiti ovaj lijek za bilo koju drugu nos problema bez provjere sa svojim liječnikom.

Za korištenje sprej

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek radi ispravno i da se odlučite ako ste vi ili vaše dijete treba i dalje ga koristiti.

Ako vas ili vašeg djeteta simptomi ne poboljšaju u roku od 3 tjedna ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može povećati rizik od neke neželjene učinke u nos. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate krvave sluzi, čireve unutar nosa, neobjašnjive nosebleeds, ili zvižduk kada udišete dok koristite ovaj lijek.

Doziranje

Ovaj lijek može uzrokovati gljivične infekcije (vrsta gljiva infekcije) u nosu ili grlu. Obavijestite svog liječnika odmah ako ste vi ili vaše dijete ima bijele mrlje na vratu, ili bol kada jesti ili progutati.

propustili dozu

Provjerite sa svojim liječnikom ako imate promjene vida, kao što je zamućen vid, poteškoće čitanja, ili bol u oku tijekom ili nakon tretmana. Vaš liječnik svibanj želite vaše oči provjereni od strane oka liječnika.

Vi svibanj dobiti infekcija lakše dok koristite ovaj lijek. Izbjegavajte se oko ljudi koji su bolesni ili imaju infekcija kao što su vodene kozice ili ospice ili ako nikada nisu imali tih infekcija ili bila cijepljena. To je posebno važno za djecu. Obavijestite svog liječnika odmah ako mislite da ste bili izloženi vodene kozice ili ospice.

Ovaj lijek može povećati rizik od vlasništvo nadbubrežna žlijezda koja je manje aktivan nego inače. Nadbubrežne žlijezde čini steroidi za svoje tijelo. To je vjerojatno za ljude koji koriste steroide duže vrijeme ili koriste visoke doze. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate bilo koji od sljedećih simptoma: pomračenje koža, proljev, vrtoglavica, nesvjestica, gubitak apetita, mentalne depresije, mučnina, osip na koži, neuobičajeni umor ili slabost, ili povraćanje.

Ovaj lijek može uzrokovati djeca rasti sporije nego što je normalno. To bi uzrokovalo dijete ne udebljati ili dobiti jači. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako mislite da vaše dijete ne raste pravilno ili ako imate bilo kakvih pitanja o tome.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

skladištenje

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.