tridesilon

Koristi za Tridesilon

Terapijski Klasa: kortikosteroida, Strong

Farmakološka Klasa: nadbubrežne glukokortikoida

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost dezonid tematska pjene ili gela u djece od 3 mjeseca starosti i stariji. Međutim, zbog toksičnosti ovaj lijek, ono treba koristiti s oprezom. Djeca apsorbiraju velike količine kroz kožu, što može uzrokovati ozbiljne nuspojave. Ako vaše dijete koristi ovaj lijek, slijedite upute svog liječnika vrlo pažljivo. Za pjene i gela oblika, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 3 mjeseca starosti. Sigurnost i djelotvornost dezonid tematska kreme, losiona i masti nije utvrđena u djece i upotreba nije preporučljiva.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke dezonid tematska vrhnje, mast ili losion u gerijatrijskih bolesnika.

Prije Korištenje Tridesilon

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost dezonid tematska pjene ili gela u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrega, jetre, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali dezonid tematska pjenu ili gel.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže dezonid. To ne može biti specifična za Tridesilon. Molimo pročitajte pažljivo.

Vrlo je važno da koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo izazvati neželjene nuspojave ili iritaciju kože.

Ovaj lijek je za uporabu na samo kožu. Nemojte ga dobiti u oči, nos, usta, ili vaginu. Nemojte ga koristiti na područjima kože koja imaju posjekotina, ogrebotina, ili opekline. Ako to ne doći na ta područja, isperite odmah sa vodom.

Ovaj lijek treba koristiti samo za kožu uvjetima koje vaš liječnik liječi. Provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja za druge uvjete, pogotovo ako mislite da je zaraza kože mogu biti prisutni. Ovaj lijek se ne smije koristiti za liječenje određenih vrsta kožnih infekcija ili stanja, kao što su teške opekotine.

Ne koristite tematska gel na preponama i ispod pazuha, osim usmjerena na to od svog liječnika, i ne koristite ovu formu za više od 4 tjedna.

Upotrijebiti krema, gel, losion ili mast

Za korištenje pjenu

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Pravilna uporaba dezonid

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Spremite pjene mogu na sobnoj temperaturi, daleko od topline i svjetla. Nemojte držati ovaj lijek unutar automobila gdje bi to moglo biti izloženi ekstremne vrućine. Ne stvaraju rupe u posudi ili baciti u vatru, čak i ako je spremnik prazan.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete u redovitim posjetima bilo kakvih neželjenih učinaka koje mogu biti uzrokovane ovim lijekom.

Ako vas ili vašeg djeteta simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Korištenje previše ovog lijeka ili ga koristi za dugo vremena može povećati rizik od imaju problema nadbubrežne žlijezde. Rizik veće za djecu i pacijenata koji koriste velike količine dugo. Razgovarajte sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate više od jednog od ovih simptoma dok koristite ovaj lijek: zamagljen vid, vrtoglavica ili nesvjestica, brz, nepravilan ili bombardovanje otkucaja srca, povećana žeđ ili mokrenje, razdražljivost ili neobično umor ili slabost.

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima osip, peckanje, žeže, oteklina, ili iritacije na koži.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna da li se koristi dezonid pjenu. Možda ćete morati prestati uzimati ovaj lijek nekoliko dana prije operacije.

Ne koristiti kozmetiku i druge proizvode za njegu kože na tretiranim područjima.

Mjere opreza tijekom korištenja Tridesilon

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Tridesilon nuspojave

Tridesilon (dezonid tematska)

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Atopijski dermatitis prednizon, flutikazon aktualna, triamcinolon aktualna, deksametazon, metilprednizolon, hidrokortizon tematska

Ekcem prednizon, flutikazon aktualna, triamcinolon aktualna, deksametazon, hidrokortizon aktualna, doksepin tematska

Dermatitis flutikazon aktualna, triamcinolon tematska, hidrokortizon, prednizolon tematska, doksepin aktualna

Psorijaza Humira®, metotreksat, Remicade, ciklosporin, Stelara, infliksimab

 ili se pridružiti grupi podrške Tridesilon za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.