trimetoprim (oralnim putem) opis i brand imena

Trimetoprim se koristi za liječenje infekcija mokraćnog sustava. Također se može koristiti i za druge probleme kao što je određeno od strane liječnika. To neće raditi za prehlade, gripe ili drugih virusnih infekcija.

Trimetoprim je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, trimetoprim se koristi u nekih bolesnika za sljedeće medicinske uvjete

Za pacijente koji uzimaju ovaj lijek za prevenciju infekcija urinarnog trakta

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Tablet; Rješenje

Ovaj lijek se koristi u ograničenom broju djece od 2 mjeseca starosti ili starije, te ispitana u djece 12 godina ili stariji. U učinkovitim dozama, lijek nije dokazano da uzrokuju različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Alergije

Starije osobe mogu biti osjetljiviji na učinke trimetoprima. Problemi u krvi može biti više vjerojatno da će se pojaviti u starijih bolesnika koji uzimaju diuretike (voda pilule), zajedno s ovim lijekom.

pedijatrijski

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Ostale interakcije

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Druge zdravstvene probleme

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Doziranje

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Nemojte davati ovaj lijek u dojenčadi i djece mlađe od 12 godina, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika.

Trimetoprim može se uzeti na prazan želudac, a ako to uznemirava želudac, može se uzeti s hranom.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti.

Ovaj lijek najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u tijelu. Da bi se zadržati iznos konstantan, ne propustite bilo doze. Također, to je najbolje da se doze na ravnomjerno raspoređeni puta danju i noću. Na primjer, ako ste uzeti 2 doze dnevno, doze treba biti na razmaku oko 12 sati apart. Ako se to ometa vaš san ili drugih dnevnih aktivnosti, ili ako vam je potrebna pomoć u planiranju najbolje vrijeme da se vaš lijek, provjerite sa svojim liječnikom.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, ako će se uzimati ovaj lijek za dugo vremena. To će omogućiti liječniku da provjerite za bilo kakve neželjene efekte koji mogu biti uzrokovane ovim lijekom.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Ako ovaj lijek uzrokuje anemiju, liječnik svibanj želite uzeti folnu kiselinu (vitamin) svaki dan kako bi se razjasniti anemije. Ako je tako, važno je uzeti folnu kiselinu svaki dan uz ovaj lijek, ne propustite bilo doze.

propustili dozu

Trimetoprim može izazvati probleme u krvi. Ti se problemi mogu dovesti do veće šanse za određenim infekcijama, sporo ozdravljenje, i krvarenje zubnog mesa. Stoga, trebali biste biti oprezni kada koristite redovite četkice za zube, zubni konac i čačkalice. Stomatološki rad treba odgoditi sve dok vaša krvna slika se vraća u normalu. Provjerite sa svojim liječnikom ili stomatolog, ako imate bilo kakvih pitanja u vezi pravilne oralne higijene (usta skrbi) za vrijeme liječenja.

skladištenje

Neki ljudi koji uzimaju trimetoprima može postati osjetljivija na sunčevu svjetlost nego što su inače. Izlaganje suncu, čak i za kratko vrijeme, može uzrokovati ozbiljne opekline ili osip, crvenilo, svrbež, ili promjene boje. Kada počnete uzimati ovaj lijek

Ako imate ozbiljnu reakciju od sunca, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.