trinipatch 0.2

Koristi za Trinipatch 0.2

Terapijski Klasa: angine

Kemijski Klasa: Nitrati

Nitroglicerin pripada skupini lijekova koji se nazivaju nitrati. Djeluje tako što opušta krvne žile i povećava dotok krvi i kisika u srce, uz istodobno smanjenje radnog opterećenja. Kada se koristi redovito na dugoročnoj osnovi, to pomaže u sprečavanju napada angine iz pojavio.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke nitroglicerina kožu u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje Trinipatch 0.2

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost nitroglicerina kožu u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati nizak krvni tlak i dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju nitroglicerina transdermalni.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže nitroglicerin. To ne može biti specifična za Trinipatch 0.2. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek točno onako kako režiji svog liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To će raditi samo ako se primjenjuje ispravno.

Ovaj oblik nitrata se koristi za smanjenje broja napada angine tijekom dugo vremena. To neće osloboditi napada koji je već počeo jer se radi presporo. oblici masti i patch puštanje lijeka postupno dati snagu za 7 do 10 sati. Provjerite sa svojim liječnikom ako vam također je potrebno brzo-djelujući lijek za ublažavanje boli u anginom napada.

Trebali biste koristiti ovaj lijek prva stvar u jutro i slijede isti raspored svaki dan. Ovaj lijek najbolje djeluje ako imate “drug-free” vremenski period svaki dan kad ga ne koristite. Vaš liječnik će planirati svoje doze tijekom dana kako bi se omogućilo vrijeme bez droge. Slijedi raspored doziranja pažljivo tako da lijek neće raditi ispravno.

Ovaj lijek dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte i slijedite upute u letku pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Za pacijente koji koriste mast

Za pacijente koji koriste patch sustav

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Pravilna uporaba nitroglicerina

Ako ste zaboravili nositi ili promijeniti patch, staviti jedan čim možete. Ako je skoro vrijeme da se stavi na sljedećem krpa, čekati do tada primijeniti novi patch i preskočiti onaj koji ste propustili. Ne primjenjivati ​​dodatne zakrpe kako bi nadoknadili propuštenu dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Nakon uklanjanja istrošenog krpa, saviti ga na pola s ljepljive strane zajedno. Pobrinite se da raspolagati ga izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Ako ćete koristiti ovaj lijek za dugo vremena, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako se uzme riociguat (Adempas®), sildenafil (VIAGRA®), tadalafil (Cialis®) ili vardenafil (Levitra®). Koristeći jedan od ovih lijekova, a tretirani s nitroglicerin može uzrokovati ozbiljne kapi krvnog tlaka, zamagljen vid, vrtoglavica, vrtoglavicu ili nesvjesticu. Ako uzimate ove lijekove, a vi doživjeti angine napad, morate ići u bolnicu odmah.

Mjere opreza tijekom korištenja Trinipatch 0.2

Ovaj lijek može uzrokovati glavobolje. Ove glavobolje su znak da je lijek djeluje. Ne prestati uzimati lijek ili promijeniti put kad ga koristiti kako bi se izbjegli glavobolje. Pitajte svog liječnika ako se može uzeti aspirin ili acetaminofen za liječenje glavobolje.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se brzo iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestica a također je više vjerojatno da će doći ako se pije alkohol, stalak za dugo vremena, vježbe, ili ako je vruće. Dok koristite ovaj lijek, budite oprezni ograničiti količinu alkohola koju pijete. Također, koristite dodatnu njegu tijekom vježbe ili vrućina ili ako treba stajati duže vrijeme.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti.

Recite nadležnom liječniku koji koristite ovaj lijek prije nego što je magnetska rezonancija (MRI) skeniranje. Opekotina mogu se pojaviti na mjestu gdje je patch je nosio tijekom ovog postupka. Pitajte svog liječnika ako se flaster treba ukloniti prije nego što je MRI skeniranje. Možda ćete morati staviti na novi patch nakon zahvata.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Trinipatch 0,2 nuspojave

nitroglicerin

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Angina aspirin, amlodipin, metoprolol, atenolol, karvedilol, Norvasc

Analne fisure i Fistula nitroglicerin, Rectiv

Heart Attack Plavix, lizinopril, aspirin, metoprolol, atenolol, varfarin

Angina pectoris profilaksa aspirin, metoprolol, atenolol, diltiazem, nitroglicerina, Toprol-XL