Tuberkuloza (TB) -symptoms

Ako imate latentnu tuberkulozu (TB), nemate simptome, a ne mogu širiti bolest na druge. Ako imate TBC, vi nemate simptome i mogu širiti bolest na druge. Koji specifični simptomi imate ovisit će o tome je li TBC infekcija u plućima (najčešći položaj) ili u nekom drugom dijelu tijela (izvanplućni TB).

Intersticijska plućna bolest je opći kategorija koja uključuje mnoge različite uvjete pluća. Svi intersticijske plućne bolesti utječu intersticija, dio anatomske strukture pluća; Intersticija je čipka nalik mreža tkiva koja se proteže cijelom oba plućna krila. Intersticija pruža podršku u pluća ‘mikroskopskih zračnih vrećica (alveolarnim). Sitnih krvnih žila putuju kroz međuprostor, čime izmjenu plinova između krvi i zraka u plućima. Normalno, intersticija …

Simptomi aktivne TBC u plućima početi postupno i razviti tijekom razdoblja od nekoliko tjedana ili mjeseci. Vi svibanj imati jednu ili dvije blage simptome i čak i ne znaju da imaju bolesti.

Uobičajeni simptomi uključuju

Simptomi tuberkuloze izvan pluća (izvanplućni TB) uvelike variraju ovisno o tome koji dio tijela je zaraženo. Na primjer, bol u leđima može biti simptom tuberkuloze u kralježnici ili vrat može dobiti otečene kada su zaražene limfni čvorovi na vratu.

Kašalj s debelim, oblačan, a ponekad i krvave sluzi iz pluća (ispljuvak) za više od 2 tjedna; Temperaturu, groznicu, i noćno znojenje; Umor i slabost; Gubitak apetita i neobjašnjen gubitak težine; Kratkoća daha i bolovi u prsnom košu.