tybost

Što je Tybost?

Tybost se daje zajedno sa atazanavirom (Reyataz) ili darunavir (Prezista) za liječenje virusa humane imunodeficijencije (HIV) u odraslih. HIV je virus koji uzrokuje sindrom stečene imunodeficijencije (AIDS).

Tybost nije antivirusni lijek, a ne liječiti HIV ili AIDS-a. Tybost se daje samo kako bi se podigla razina u krvi atazanavira ili danmavir.

Cobicistat nije kompletan tretman i mora se koristiti u kombinaciji s drugim antivirusnih lijekova vam je prepisao liječnik. Međutim, postoje određene antivirusnih lijekova koji se ne smiju uzimati u kombinaciji s Tybost. vrlo pažljivo Slijedite liječničke lijekove i doziranje upute.

Važna informacija

Tybost se preporučuje za uporabu samo s atazanavira ili danmavir. Vi ne bi trebali uzeti Tybost s drugim inhibitora proteaze HIV lijekovi, kao što su fosamprenavira, nelfinavir, sakvinavir ili tipranavira.

Vi ne bi trebali uzeti Tybost s danmavir ako uzimate danmavir dva puta dnevno. Vi ne bi trebali uzeti Tybost uz atazanavir ako se uzme indinavir, irinotekan ili nevirapin.

Mnogi lijekovi mogu komunicirati s cobicistat a neke se ne smije koristiti u isto vrijeme, a osobito: alfuzosin, cisaprida, dronedaron, lovastatin, simvastatin, oralni midazolam, triazolam, pimozid, rifampicin, sildenafil (za liječenje plućne arterijske hipertenzije), gospina trava ili ergot medicina (dihidroergotamin, ergotamin, ergonovin, methylergonovine).

Tybost nije kompletan tretman i mora se koristiti u kombinaciji s drugim antivirusnih lijekova vam je prepisao liječnik. Međutim, postoje određene antivirusnih lijekova koji se ne smiju uzimati u kombinaciji s Tybost. vrlo pažljivo Slijedite liječničke lijekove i doziranje upute.

Prije uzimanja ovog lijeka

Vi ne bi trebali uzeti Tybost ako ste alergični na cobicistat.

Vi ne bi trebali uzeti cobicistat s danmavir ako uzimate danmavir dva puta dnevno.

Vi ne bi trebali uzeti cobicistat s atazanavira ako se uzme indinavir, irinotekan ili nevirapin.

Neki lijekovi mogu komunicirati s cobicistat i ne smije se koristiti istovremeno. Vaš liječnik će možda morati promijeniti svoj plan liječenja ako koristite bilo koji od sljedećih lijekova

alfuzosin

cisaprid

dronedaron

lovastatin, simvastatin

oralni midazolam, triazolam

pimozide

rifampin

sildenafil (Revatio za liječenje plućne arterijske hipertenzije)

Gospina trava; ili

ergot medicina – dihidroergotamin, ergotamin, ergonovin, methylergonovine.

Da bi bili sigurni Tybost je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

bolest jetre; ili

bolest bubrega.

Tybost ne očekuje da će biti štetan za nerođeno dijete. Međutim, HIV se može prenijeti na svoje dijete ako se ne tretira pravilno tijekom trudnoće. Uzmi sve svoje HIV lijekove kako je propisano za kontrolu vašeg infekcije. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti tijekom liječenja.

Žene s HIV-om ili AIDS-a ne bi trebalo dojiti bebu. Čak i ako je beba rođena bez HIV, virus se može prenijeti na bebu u svom mlijeku.

Kako bih trebao uzeti Tybost?

Tybost nije odobren za korištenje od strane bilo tko mlađi od 18 godina.

Tybost obično se uzima jednom dnevno sa atazanavira ili darunavir. Slijedite sve upute na Vašem recept etiketi. Nemojte uzimati ovaj lijek u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno.

Uzmi svoje HIV lijekove s hranom u isto vrijeme svaki dan kako bi bili sigurni da ne propustite dozu.

Ako se uzme Tybost uz atazanavir, vaš liječnik može propisati lijek za smanjenje želučane kiseline. Ako je tako, slijedite ove preporuke, osim ako vam liječnik ne kaže drugačije

Ako se uzme antacid: uzeti antacid najmanje 2 sata prije ili 2 sata nakon što se Tybost i atazanavir.

Ako uzmete lijek, kao što su cimetidin, ranitidin, Tagamet, Axid, Zantac, pepcid, i drugi: možete uzeti bilo u želucu lijek u isto vrijeme vas odvesti Tybost i atazanavir; ili čekati barem 10 sati nakon uzimanja želucu lijek uzeti svoje Tybost i atazanavira doze.

Ako se inhibitor protonske pumpe kao što su omeprazol, ezomeprazol, Nexium, Prevacid, Prilosec, Protonix: Pričekajte najmanje 12 sati nakon uzimanja želucu lijek uzeti svoje Tybost i atazanavira doze.

Dok putem Tybost, vaš krvni možda morati biti testirani često. Vaša funkcija bubrega može također treba ispitati.

HIV / AIDS obično obrađuje s kombinacijom lijekova. Koristite sve lijekove kao režiji svog liječnika. Pročitajte lijekove vodič ili upute za pacijente koje sa svakim lijekom. Ne mijenjati dozu ili raspored lijekove bez vašeg liječnika. Svaka osoba s HIV-om ili AIDS-om trebaju ostati pod nadzorom liječnika.

Čuvati u originalnom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od vlage i topline. Držite bočicu čvrsto zatvorena kada nije u uporabi.

Uobičajena doza za odrasle za infekciju HIV-om

150 mg peroralno jednom dnevno s hranom; Komentari; -Ova Lijek se mora koristiti s atazanavira ili danmavir, informacije proizvođač proizvoda za ovih sredstava bi trebao biti konzultirani .; -Ova Lijek može se koristiti s atazanavir (300 mg oralno jednom dnevno) u terapiji-naivna i terapija iskusnih bolesnika .; -Ova Lijek može se koristiti s danmavir (800 mg oralno jedanput dnevno) u terapiji pacijente i terapija iskusni pacijenata bez povezanih otpor danmavir zamjene .; -Ova Lijek nije zamjenjiva s ritonavirom i ne smije se koristiti s danmavir 600 mg dva puta na dan, fosamprenavir, sakvinavir ili tipranavira .; Upotrijebiti: Povećati sustavnu izloženost atazanavira ili darunavir u kombinaciji s drugim antiretrovirusnim lijekovima u liječenju HIV-1 infekcije

Tybost informacije za doziranje

Uzmite propuštenu dozu čim se sjetite. Ako ste više od 12 sati kasni, preskočite propuštenu dozu. Zatim uzmite kombinaciju lijekova (Tybost s atazanavira ili Tybost s danmavir) na svom sljedeću dozu. Ne uzimajte dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

Da bi se izbjegla nedostaje dozu, dobili svoj recept puniti prije nego vam ponestane medicine u potpunosti.

Što se događa ako predozirati?

Uzimanje ovog lijeka neće spriječiti donošenje HIV-a na druge ljude. Nemate nezaštićeni seks ili dijeliti britvice ili četkice za zube. Razgovarajte sa svojim liječnikom o sigurnim načinima sprječavanja prijenosa HIV-a tijekom seksa. Dijeljenje droga ili lijek igle nikad nije siguran, čak i za zdrave osobe.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo kakve znakove alergijske reakcije na Tybost: osip; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Nazovite svog liječnika odmah ako imate

Što treba izbjegavati tijekom uzimanja Tybost?

znaci bubrega problem – malo ili bez mokrenja; bolno ili otežano mokrenje; oticanje u nogama ili gležnjeva; Umor ili kratkog daha; ili

problemi s jetrom – gornji bol u trbuhu, gubitak apetita, tamni urin, gline obojene stolice, žutica (žuta boja kože ili očiju).

Česte Tybost nuspojave mogu uključivati

mučnina; ili

žutica.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Tybost može naškoditi bubrega. Ovaj učinak se povećava kada se također koriste neke druge lijekove, uključujući i: antivirusnih, kemoterapija, ubrizgava antibiotika, lijekova za poremećaje crijeva, medicine kako bi se spriječilo odbacivanje transplantiranih organa, injiciranje lijekova osteoporoze, a neki bol ili artritis lijekova (uključujući aspirin, Tylenol, Advil i aleve).

Mnogi lijekovi mogu komunicirati s Tybost. Nije sve moguće interakcije su navedeni u ovom priručnik. Obavijestite svog liječnika o svim svojim lijekovima i bilo počnete ili prestanete koristiti tijekom liječenja Tybost, osobito

atorvastatin, bosentan, kolhicin, rifabutin rivaroksaban, rosuvastatin, salmeterol, varfarin (coumadin, Jantoven)

Rak medicina; oduzimanje medicina; imunosupresiv; opojne lijekove protiv bolova ili lijekova koji se koriste za liječenje ovisnosti o narkoticima

hormonska kontrola rađanja (tablete, flasteri, vaginalni prstenovi)

sildenafil (Viagra) ili drugi lijekovi erekcijske disfunkcije

antibiotik – klaritromicin, eritromicin

antifungalni lijekovi – itrakonazol, ketokonazol, vorikonazol

srca ili lijek krvni tlak – amiodaron, digoksin, disopiramid, flekainid, meksiletin, propafenon, kinidin, timolol

hepatitis C lijek – bocaprevir, simeprevir, telaprevir

lijek za liječenje tjeskobe, depresije ili mentalnu bolest – buspiron, perfenazin, risperidon, tioridazin i drugima

Ostali HIV lijekovi – efavirenz, elvitegravir, etravirine, lopinavir, maraviroka, ritonavir, tenofovir, i drugi; ili

steroidni lijek – budezonid, deksametazon, flutikazon.

Ovaj popis nije kompletan i mnogi drugi lijekovi mogu komunicirati s cobicistat. To uključuje i recept i nad-the-counter lijekove, vitamine i biljne proizvode. Dati popis svih lijekova na bilo zdravstvenih usluga koji vas liječi.

1.02.2016-01-06, 03:12:02

Tybost nuspojave

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Tybost?

Tybost (cobicistat)

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

HIV infekcija Truvada, Atripla, Stribild Viread, Norvir, Complera, Prezista, lamivudin, Isentress, abakavir, tenofovir, Kaletra, raltegravira, Epivir, ritonavir, Epzicom, Sustiva, efavirenca Viramune, Reyataz, darunavira, atazanavir, emtricitabin, nevirapin, Ziagen