u-Cort 1% krema

Topičke kortikosteroidi čine klasu prvenstveno sintetičkih steroida korištenih kao protuupalna i Antipruritičko sredstva. Hidrokortizon acetat krema je član ove klase. Hidrokortizon acetat ima kemijski naziv pregn-4-en-3,20-dion, 21- (acetiloksi) -11,17-dihidroksi-11 (beta)) -. Ima slijedeću strukturnu formulu

Svaki gram kreme sadrži 10 mg hidrokortizon acetat, USP u vodi može se prati nestajanje baza kreme koja sadrži ureu (10%), pročišćena voda, stearinska kiselina, propilen glikol, izopropil miristat, izopropil palmitat, PPG-26 oleat, natrijev lauret sulfat , trietanolamin, ksantan guma, natrijev bisulfit, cetil alkohol, dinatrijev edetat, karbomer 940 s hypoallergenic parfema. Je propusni i ne sadrži mineralno ulje, vazelin, lanolin ili parabene.

Aktuelno kortikosteroidi podijeliti protuupalno, antipruritic i vazokonstriktorskih akcije.

Mehanizam anti-upalno djelovanje topičkih kortikosteroida je nejasno. Razne laboratorijske metode, uključujući i vazokonstriktor analizama, koriste se za usporedbu i predviđanje biološka aktivnost i / ili kliničke vrijednosti za učinkovitost lokalnim kortikosteroidima. Postoje neki dokazi koji sugeriraju da postoji prepoznatljiva korelacija između vazokonstriktivnog potenciju i terapijski učinak na čovjeka.

Farmakokinetika: Opseg perkutane apsorpcije lokalnim kortikosteroidima određena je mnogim čimbenicima, uključujući vozila, integritet epidermalnu barijeru, te korištenje začepljenja zavoje.

Topikalni kortikosteroidi se mogu apsorbirati iz normalnog neoštećenu kožu. Upale i / ili druge bolesti u koži povećati perkutane apsorpcije. Nepropusne zavoje značajno povećati perkutane apsorpcije lokalnim kortikosteroidima. Dakle, začepljenja zavoje može biti vrijedna terapeutska dodatak za liječenje rezistentnih dermatoza. (Vidi Doziranje i primjena).

Jednom apsorbira kroz kožu, topikalni kortikosteroidi se obavlja putem farmakokinetičkih putova slične sistemski davani kortikosteroidi. Kortikosteroidi su dužni da plazma proteina u različitim stupnjevima. Kortikosteroidi se metabolizira uglavnom u jetri i zatim se izlučuju putem bubrega. Neki od lokalnim kortikosteroidima i njihovih metabolita također se izlučuju u žuč.

U-Cort (hidrokortizon acetat Cream USP, 1%) je indiciran za ublažavanje upalnih i pruritični manifestacija kortikosteroidne reagiraju dermatoza.

Topikalni kortikosteroidi kontraindicirani u bolesnika koji su bolovali od preosjetljivosti na bilo koji od sastojaka preparata.

Sadrži natrijev disulfid, a sulfite koji može uzrokovati alergijske tipa reakcije, uključujući anafilaktičke simptomima i po život opasne ili manje ozbiljne astmatične epizode u određenim osjetljivih ljudi. Ukupna prevalencija sulfita osjetljivosti u općoj populaciji nije poznata, a vjerojatno niska. Sulfita osjetljivost je vidio češće u astmatični nego u nonasthmatic ljudi.

Sistemska apsorpcija lokalnim kortikosteroidima proizvela reverzibilni hipotalamus-hipofiza-nadbubrežna žlijezda (HPA) osovine supresiju manifestiranje Cushingov sindrom, hiperglikemije i glukozurije u nekih bolesnika.

Uvjeti koje povećavaju sistemsku apsorpciju uključuju primjenu više moćan steroida, korištenje preko velikih površina, dugotrajno korištenje, a dopune začepljenja zavoje.

Stoga bolesnici veliku dozu potentnih topičkih steroida nanosi na velike površine, i pod neprozirnom treba vrednovati povremeno radi dokazivanja HPA osi suzbijanje pomoću mokraćnog slobodne kortizola i stimulacija ACTH testove. Ako je navedeno HPA os potiskivanje, pokušaj treba povući lijek, kako bi se smanjila učestalost primjene ili zamijeniti manje moćan steroida.

Oporavak HPA osi funkcije općenito brza i potpuna nakon prestanka primjene lijeka. Nerijetko, znakovi i simptomi steroida povlačenja može doći, zahtijevaju dodatne sistemske kortikosteroide.

Djeca mogu apsorbirati proporcionalno veće količine lokalnim kortikosteroidima i na taj način biti više osjetljiv na sustavne toksičnosti. (Vidi MJERE OPREZA – pedijatrijsku primjenu).

Ako dođe do iritacije, tematska kortikosteroida treba prekinuti i započeti odgovarajuću terapiju pokrenut.

U prisutnosti dermatoloških infekcija treba uvesti uporaba prikladnog antifungalna ili antibakterijska sredstva. Ako povoljan odgovor se ne pojavljuje odmah, kortikosteroid treba prekinuti do infekcije adekvatno kontrolirati.

Pacijenti koji koriste kortikosteroide bi trebao dobiti sljedeće informacije i upute

Sljedeći testovi mogu pomoći u procjeni HPA osi potiskivanje

Urinarna besplatno testiranje kortizola

ACTH Test stimulacije

Dugotrajna ispitivanja na životinjama nisu provedena procijeniti karcinogenog potencijala ili učinak na plodnost lokalnim kortikosteroidima.

Studije utvrditi mutagenost s prednizolon i hidrokortizon su pokazale negativne rezultate.

Kortikosteroidi su općenito teratogeni u laboratorijskih životinja, kada se daje sistematski na relativno niskim razinama doziranja. Moćniji kortikosteroida su pokazala da je rokvinimeks teratogen nakon dermalne primjene u laboratorijskih životinja. Nema odgovarajućih i dobro kontroliranih studija u trudnica na teratogeni učinci iz lokalno primijenjenih kortikosteroida. Dakle, lokalni kortikosteroidi treba koristiti tijekom trudnoće samo ako potencijalna korist opravdava potencijalni rizik za fetus. Lijekovi ove vrste ne bi trebao biti korišten opsežno o trudnoći, u velikim količinama, ili u dužim vremenskim razdobljima.

Nije poznato da li tematska kortikosteroidima može rezultirati dovoljnom sistemskom apsorpcijom da uzrokuje zamjetno količine u majčinom mlijeku. Sustavno primjenjuje kortikosteroidi izlučuju u majčino mlijeko u količinama koje ne bi mogli imati štetan učinak na dijete. Ipak, potreban je oprez kada se tematska kortikosteroidi daju u starački žene.

Pedijatrijskih pacijenata mogu pokazati veću osjetljivost na topikalni induciranu s kortikosteroidom HPA osi suzbijanje i Cushingovog sindroma od zrelih pacijenata zbog veće površine kože omjer tjelesne težine u.

Hipotalamus-hipofiza-nadbubrežna (HPA) osovine potiskivanje, Cushingov sindrom, a intrakranijalni hipertenzija su iskazane u pedijatrijskih bolesnika koji su primali kortikosteroide. Manifestacije adrenalne supresije u pedijatrijskih bolesnika uključuju linearnu usporenog rasta, kasniti debljanje, niske razine kortizola u plazmi i izostanak odgovora na stimulaciju ACTH. Manifestiranje intrakranijskog tlaka uključuju ispupčen fontanelles, glavobolje i bilateralni edem optičkog diska.

Administracija lokalnim kortikosteroidima u pedijatrijskih bolesnika treba biti ograničena na najmanji iznos koji je kompatibilan s učinkovitom terapijskom režimu. Kronična kortikosteroida terapija može utjecati na rast i razvoj pedijatrijskih bolesnika.

Sljedeći lokalni nuspojave prijave nerijetko s lokalnim kortikosteroidima, ali se ipak češće javljaju kod upotrebe začepljenja zavoje. Ove reakcije su navedeni u približnom počevši nastanka počevši sa stupca 1

Lokalno primjenjeni kortikosteroidi mogu apsorbirati u dovoljnim količinama da se dobije sistemski učinak. (Vidi mjere opreza.)

U-Cort (hidrokortizon acetat krema USP, 1%) općenito se primjenjuje na ugroženo područje u obliku tankog filma dva do četiri puta na dan, ovisno o težini bolesti.

Okluzivne oblozi može se koristiti za upravljanje psorijaza ili nepokorni uvjetima.

Ako infekcija razvije, korištenje začepljenja zavoje treba prekinuti i odgovarajuća antimikrobna terapija pokrenut.

U-Cort (hidrokortizon acetat Cream USP, 1%) se isporučuje u 1 oz (28,35 g) cijevi.

1 oz (28,35 g) – NDC 51672-3009-2

Čuvati na kontroliranoj sobnoj tempertature 15 ° -30 ° C (59 ° -86 ° F). Zaštititi od smrzavanja.

Farmaceut: Staviti u uskim posudama, kako je navedeno u USP.

podjela Taro Pharmaceuticals

U-Cort & TaroPharma ™ su zaštitni znakovi tvrtke Taro Pharmaceuticals SAD, Inc. i / ili njezinih podružnica.

Stanje: May 2005