ubiquinone

Uobičajeni nazivi: Ubiquinone je također poznat kao adelir, koenzim Q10, heartcin, inokiton, neuquinone, taidecanone i udekinon, ubikinona. Ibedenon analog ubikinona.

učinkovitost klijenata

Ooo … Pozitivne klinička ispitivanja

Ocjene za sigurnost

Ubiquinones su klasa masnoće topljivi benzoquinones koji su uključeni u tijela mitohondrijske elektrona. Oni se nalaze u većini organizama, od bakterija do sisavaca, otuda i ime “ubiquinone” ( “sveprisutan ili raširena kinon”).

Prvi ubiquinone je izoliran 1957. Od tog vremena, ubiquinones su opsežno studirao u Japanu, Rusiji i Europi s istraživanjima u SAD-u počinje u novije vrijeme. Popularni tisak računi tvrde da je otprilike 12 milijuna japanskih koristiti ubiquinones što je lijek izbora za upravljanje kardiovaskularnih bolesti, s više od 250 komercijalno dostupnih pripravaka. Ubikinon krišom promatrati kao učinkovito liječenje kongestivnog zatajenja srca (CHF), srčanih ritma nepravilnosti, visokog krvnog tlaka, te u smanjenju ozljeda srčanog mišića uzrokovane nedostatkom kisika. Ostala potraživanja uključuju povećanje vježbanja tolerancije, stimulaciju imunološkog sustava i suzbijanju proces starenja. Ubiquinone nije odobrena za terapijsku uporabu u SAD-u, ali je dostupan kao dodatak prehrani.

Ubiquinone može imati primjenu u srčanih bolesti, posebno CHF, iako je nedostatak konsenzusa. Studije u neurološkim poremećajima su puno manje. Ograničena klinička ispitivanja su provedena kako bi podržao svoju široku primjenu za druga stanja.

Kardiovaskularne i neurološka ispitivanja uglavnom koriste ubikinonom dozama od 300 mg / dan ili Ibedenon dozama od 5 mg / kg / dan. Više doze ubikinonom su korišteni (do 3000 mg / dan). Studije sugeriraju Split doziranje je bolja od jedne dnevne doze.

Apsolutne kontraindikacije nisu identificirani.

Informacije u vezi sigurnosti i djelotvornosti u trudnoći i za vrijeme dojenja nedostaje.

Nalazi su proturječni. prikazi slučajeva pokazuju ubiquinone smanjuje razrjeđivanje krvi učinak varfarina; Međutim, kliničko ispitivanje pronađen nikakav učinak.

Nuspojave su rijetke i uključuju proljev, GI nemir, glavobolja, gubitak apetita i mučninu. Alergijske reakcije su izvijestili.

Promatrana razina unos sigurnost 1.200 mg / dan, temelji se na kliničkim podacima; Međutim, doze koje prelaze taj iznos su korišteni bez vidljivog štetnog učinka. Ne akumulacija u plazmi ili tkiva nakon korištenja koenzima Q10 je navedeno.

Reference