Ultram koristi, doziranje i nuspojave

Što je Ultram?

Ultram se koristi za liječenje umjerene do jake boli.

Ultram ER (produljenim oslobađanjem) je za oko-the-clock liječenje boli koja se ne kontrolira drugim lijekovima.

Ultram se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Važna informacija

Vi ne bi trebali uzeti Ultram ako ste koristili alkohol, sedativi, sredstva za smirenje, ili opojne lijekove u posljednjih nekoliko sati.

Ultram može usporiti ili zaustaviti disanje, posebno kada počnete koristiti ovaj lijek ili kad god se promijeni dozu. Nikada ne Ultram u većim količinama ili dulje od propisanog. Nemojte lomiti ili break produljenim oslobađanjem tabletu je. Progutati cijela bi se izbjegla izloženost potencijalno kobne doze.

Napadaji (konvulzije) su se pojavili u nekim ljudima koji uzimaju ovaj lijek. Ultram može biti više vjerojatno da će izazvati napadaj ako imate povijest napadaja ili ozljeda glave, metabolički poremećaj, ili ako uzimate određene lijekove, kao što su antidepresivi, mišića relaxers, narkotika ili lijekova za mučninu i povraćanje

Tramadol može biti stvaraju navike, čak i na redovitim dozama. Uzmi ovaj lijek točno onako kako je propisano od strane liječnika. Nikad ne dijele lijekove s drugom osobom. ZLOUPORABA OPOJNIH lijekove protiv bolova mogu izazvati ovisnost, predoziranje, ili smrt, osobito u djeteta ili druge osobe upotrebom lijekova bez recepta.

Prije uzimanja ovog lijeka

Obavijestite svog liječnika ako ste trudni. Ultram može uzrokovati po život opasne simptome odvikavanja u novorođenčeta.

Nemojte piti alkohol. Opasne nuspojave ili smrt može dogoditi kada se alkohol u kombinaciji s Ultram.

Ne lomite je Ultram tablete. Ovaj lijek je za oralno (kroz usta) koristiti samo. Prahu iz razbijene tablete ne smije se udiše ili razrijedi s tekućinom i ubrizga u tijelo. Koristeći ovaj lijek ako se udiše ili injekcija može izazvati po život opasne nuspojave, predoziranja, ili smrt.

Vi ne bi trebali uzeti Ultram ako ste alergični na tramadol, ili ako imate

teške astme ili disanje problemi

blokada u vašem želucu ili crijevima

ako ste nedavno koristili alkohol, sedativi, sredstva za smirenje, ili opojne lijekove.

Napadi su se dogodili u nekim ljudima koji uzimaju tramadol. Razgovarajte sa svojim liječnikom o svom riziku napadaja, koji može biti veći ako imate

povijest ozljede glave, epilepsiju ili druge napadaja poremećaja

povijest ovisnosti o drogama ili alkoholu

poremećaj metabolizma; ili

ako su također pomoću određene lijekove za liječenje migrene glavobolje, grčenje mišića, depresije, mentalne bolesti, mučnine i povraćanja.

Neki lijekovi mogu komunicirati s tramadolom i izazvati ozbiljne stanje koje se naziva serotoninski sindrom. Budite sigurni da vaš liječnik zna ako se uzme lijek za depresiju, duševne bolesti, Parkinsonove bolesti, glavobolje, migrene, ozbiljne infekcije ili prevenciju mučnine i povraćanja. Pitajte svog liječnika prije donošenja bilo kakve promjene u tome kako i kada uzimati lijekove.

Da bi bili sigurni Ultram je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

jetre ili bolesti bubrega

poremećaj želuca; ili

povijest zlouporabe droga, ovisnosti o alkoholu, duševne bolesti ili pokušaj samoubojstva.

Ultram je više vjerojatno da će izazvati probleme s disanjem kod starijih odraslih osoba i ljudi koji su ozbiljno bolesni, neuhranjeni, ili na drugi način oslabljen.

Tramadol može biti formiranje navika i mogu se koristiti samo osoba je propisan za. Nikada ne dijelite Ultram s drugom osobom, posebno nekoga s poviješću zloupotrebe droga ili ovisnosti. Držite lijekove na mjestu gdje drugi ne mogu doći do njega. Prodaja ili davanje daleko Ultram bilo kojoj drugoj osobi je protiv zakona.

Kako bih trebao uzeti Ultram?

Nije poznato da li će Ultram naškoditi nerođeno dijete. Ako koristite tramadol dok ste trudni, vaša beba može postati ovisni o drogama. To može dovesti do po život opasne simptome odvikavanja u beba nakon što je rođen. Bebe rođene ovisi o medicini stvaraju navike mogu je potrebno liječenje, za nekoliko tjedana. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti.

Tramadol može proći u majčino mlijeko i može naškoditi dojenje beba. Vi ne bi trebali dojiti dok uzimate Ultram.

Nemojte davati ovaj lijek nikome mlađe od 16 godina bez savjeta liječnika. Ultram ER ne treba davati nikome mlađe od 18 godina.

Uzmi Ultram točno onako kako je propisano. Slijedite sve upute na Vašem recept etiketi. Ultram može usporiti ili zaustaviti disanje, posebno kada počnete koristiti ovaj lijek ili kad god se promijeni dozu. Nikada ne Ultram u većim količinama ili dulje od propisanog. Obavijestite svog liječnika ako se lijek čini da prestanu raditi kao dobro u olakšavanja boli.

Prestanite uzimati sve druge oko-the-clock opojne lijekove protiv bolova kad počnete uzimati Ultram.

Ultram može se uzeti sa ili bez hrane, ali uzmi ga na isti način svaki put.

Nemojte lomiti ili break otpuštanja Ultram ER tabletu proširena. Progutajte tabletu cijelu kako bi se izbjeglo izlaganje potencijalno kobne doze.

Nikada nemojte razbijati ili break Ultram tablete udisati prah ili ga pomiješati u tekućinu kako bi se uvelo lijek u venu. Ova praksa je rezultiralo smrću s zlouporabe tramadola i sličnih lijekova na recept.

Ako koristite tablete s Ultram ER s produljenim oslobađanjem, tableta ljuske može prijeći u stolici (stolice). To je normalno i ne znači da se ne prima dovoljno lijeka.

Ne prestati koristiti Ultram odjednom, ili ste mogli imati neugodne simptome odvikavanja. Pitajte svog liječnika kako to sigurno prestati koristiti Ultram.

Čuvati na sobnoj temperaturi, dalje od vlage i topline.

Pratite iznosu lijek koji se koristi od svake nove boce. Tramadol je droga i trebali biti svjesni ako netko koristi svoj lijek nepropisno ili bez recepta.

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

Uzmite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne uzimajte dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Što se događa ako predozirati?

 Tramadol predoziranje može biti kobno, osobito u djeteta ili druge osobe koja koristi lijekove bez recepta. Predoziranje Simptomi mogu uključivati ​​sporo disanje i otkucaje srca, teške pospanost, hladno i znojan kože i nesvjesticu.

Nemojte piti alkohol. Opasne nuspojave ili smrt može dogoditi kada se alkohol u kombinaciji s tramadolom. Provjerite svoje hrane i lijekova oznake kako bi bili sigurni ovi proizvodi ne sadrže alkohol.

Što treba izbjegavati?

Ultram može ugroziti vaše razmišljanje ili reakcija. Izbjegavajte vožnju ili upravljanje strojevima dok ne znaš kako je ovaj lijek će utjecati na vas. Vrtoglavica ili teške pospanost može uzrokovati pada ili drugih nesreća.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo kakve znakove alergijske reakcije na Ultram: košnica; otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Tramadol nije za uporabu u djece. Potražite hitnu liječničku pomoć ako dijete ima uzeti ovaj lijek i ima: šuma disanja, uzdišući, sporo disanje s dugim stankama između udisaja; neobično pospano ili teško probuditi; plave boje usne.

Ultram nuspojave

Nazovite svog liječnika odmah ako imate

oduzimanje (konvulzije)

slabo ili plitko disanje

neplodnost, propustili menstrualnog perioda

impotencija, seksualni problemi, gubitak interesa za seks; ili

niska razina kortizola – mučnina, povraćanje, gubitak apetita, vrtoglavica, teži umor ili slabost; ili

teške reakcije kože – vrućica, grlobolja, oteklina na licu ili jezika, pečenje u očima, bol kože, nakon čega slijedi crvenom ili ljubičastom osip koji se širi (posebno u licu ili gornjem dijelu tijela), a uzroci mjehura i ljuštenja.

Potražiti liječničku pomoć odmah ako imate simptome serotoninskog sindroma, kao što su: uznemirenost, halucinacije, groznica, znojenje, drhtanje, brzo otkucaja srca, ukočenost mišića, trzanje, gubitak koordinacije, mučnina, povraćanje, proljev ili.

Česte Ultram nuspojave mogu uključivati

glavobolja, vrtoglavica, pospanost, osjećaj umora

zatvor, proljev, mučnina, povraćanje, bolovi u trbuhu; ili

osjećaj nervozna ili zabrinuti.

svrbež, znojenje, crvenilo (toplina, crvenilo ili tingly osjećaj).

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Neki lijekovi mogu izazvati neželjene ili opasne posljedice ako se koristi s tramadolom. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim lijekovima koje koristite sada, i bilo koji lijek počnete ili prestanete koristiti.

Uzimanje ovog lijeka s drugim lijekovima koje će se pospano ili usporiti disanje može izazvati opasne po život opasne nuspojave. Pitajte svog liječnika prije uzimanja Ultram uz tabletu za spavanje, opojne boli medicine, mišića relaxer, ili lijek za anksioznost, depresija, ili napadajima.

Mnogi lijekovi mogu komunicirati s tramadol, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda. Nisu sve moguće interakcije navedene ovdje. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim lijekovima koje koristite sada i bilo kojeg lijeka li pokrenuti ili zaustaviti korištenjem.

14.08.2016-03-28, 00:53:50

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored 4. Neki potencijal za zlouporabu

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Ultram?

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Bol u leđima tramadol, naproksen, cymbalta, aspirin, ibuprofen, diklofenak, Norco, duloksetin

Ultram (tramadol)

Kronična bol tramadol, oksikodon, cymbalta, percocet, duloksetin, fentanil, morfij, Dilaudid

Bol tramadol, oksikodon, acetaminofen, Tylenol, naproksen, aspirin, ibuprofen, hidrokodonje