ultravate x krema

Kemijski halobetasol propionat 21-klor-6α, 9-difluor-11β, 17-dihidroksi-16β-metilpregna-1, 4-dien-3-20-dion, 17-propionat, C 25 H 31 CLF 2 O 5. ima sljedeću strukturnu formulu

Halobetazol propionata ima molekulsku masu od 485. To je bijeli kristalni prah netopljivi u vodi.

Svaki gram kreme Ultravate sadrži 0.5 mg / g halobetazol propionata u kreme cetilnog alkohola, glicerina, izopropilni izostearat, izopropilni palmitat, steareth-21, diazolinidil ureu, methylchloroisothiazolinone, (i), metilizotiazolinon i vode.

Ljudska i životinjska studije pokazuju da manje od 6% od primijenjene doze halobctasol propionat ulazi u cirkulaciju unutar 96 sati nakon lokalnu primjenu kreme.

Studije provedene s Ultravate krema ukazuju na to da je u super visokim rasponom potenciju u usporedbi s drugim lokalnim kortikosteroidima.

Kao i kod drugih vrlo aktivnim kortikosteroide, liječenje treba prekinuti kada je postignuta kontrola. Ako nema poboljšanja se vidi u roku od 2 tjedna, ponovnu procjenu dijagnoze može biti potrebna.

Pacijenti se primjenjuju topički steroid na velike površine ili područja pod okluzijom treba vrednovati povremeno radi dokazivanja HPA osi supresije. To se može učiniti pomoću stimulacije ACTH, A.M. kortizola u plazmi i mokraći slobodnog kortizola ispitivanja. Pacijenti koji primaju super moćan kortikosteroidi ne smiju se tretirati više od 2 tjedna u isto vrijeme, a samo mjestimično treba liječiti u bilo kojem trenutku, zbog povećanog rizika od HPA suzbijanje.

Ultravate krema proizveden HPA osi supresije, kada se koristi u podijeljenim dozama, na 7 grama dnevno kroz jedan tjedan u bolesnika s psorijazom. Ovi učinci su reverzibilne nakon prekida liječenja.

Ako je navedeno HPA os potiskivanje, pokušaj treba povući lijek, kako bi se smanjila učestalost primjene ili zamijeniti manje moćan kortikosteroid. Oporavak HPA osi funkcije općenito brza nakon prestanka lokalnim kortikosteroidima. Nerijetko, znakovi i simptomi glukokortikosteroid insuficijencijom može doći do potrebe za dodatne sistemske kortikosteroide. Za više informacija o sistemskom nosa, vidi propisivanje informacije za tim proizvodima.

Pedijatrijskih bolesnika može biti više osjetljiv na sustavne toksičnosti s ekvivalentnim dozama zbog veće površine kože u masovnim omjera tijela (vidi mjere opreza: pedijatrijsku primjenu).

Ako dođe do iritacije, Ultravate krema treba prekinuti i započeti odgovarajuću terapiju pokrenut. Alergijski kontaktni dermatitis kortikosteroidima obično dijagnosticira promatranjem neuspjeh da ozdravi, a ne spomenuti kliničkog pogoršanja kao i većina tematska proizvodi ne sadrže kortikosteroide. Takvo opažanje treba biti potkrijepljena s odgovarajućom dijagnostičkom patch testiranje.

Ako su popratne infekcije kože prisutan ili razvoj, treba koristiti odgovarajući antifungalno ili antibakterijsko sredstvo. Ako povoljan odgovor se ne pojavljuje odmah, korištenje Ultravate krema treba prekinuti do infekcije adekvatno kontrolirati.

Ultravate krema se ne smije koristiti u liječenju rosacea ili perioralni dermatitis, a to se ne smije koristiti na licu, prepone, ili pazuha.

Studije kod štakora nakon oralne primjene u razinama doza do 50 mcg / kg / danu je pokazala da nema oštećenje plodnosti ili opće reproduktivne osobine.

U drugoj genotoksičnosti ispitivanja, halobctasol propionat nije utvrđeno da je genotoksični u testu Ames / Salmonella, u testu kromatida razmjene sestra u somatskim stanicama kineskog hrčka u kromosomskih aberacija studijama germinalnim i somatskih stanica glodavaca, te u sisavaca spot test kako bi se utvrdilo točkaste mutacije.

Kortikosteroidi su pokazala da je rokvinimeks teratogen u laboratorijskih životinja, kada se daje sistematski na relativno niskim razinama doziranja. Neki kortikosteroida su pokazala da je rokvinimeks teratogen nakon dermalne primjene u laboratorijskih životinja.

Halobetazol propionata Pokazano je da je rokvinimeks teratogen u štakora i SPF činčila tipa kunića kada se daje sistemski tijekom trudnoće, u dozama od 0,04 do 0,1 mg / kg u štakora i 0.01 mg / kg u kunića. Ove doze su oko 13, 33 i 3 puta, odnosno, ljudski aktualna doza Ultravate Cream. Halobetazol propionata bio embriotoksičan u kunića, ali ne i u štakora.

Rascjepom nepca opažena je kod štakora i zečeva. Pupčana kila je kod štakora, ali ne i u kunića.

Nema odgovarajućih i dobro kontroliranih studija o teratogeni potencijal halobctasol propionata u trudnica. Ultravate krema treba koristiti tijekom trudnoće samo ako potencijalna korist opravdava potencijalni rizik za fetus.

HPA os potiskivanje, Cushingov sindrom, linearni zastoj rasta, odgođen debljanje i intrakranijalni hipertenzija su iskazane u djece koja su primala kortikosteroide. Manifestiranje adrenalne supresije u djece uključuju nisku razinu kortizola u plazmi i odsustvo odgovora na stimulaciju ACTH. Manifestiranje intrakranijskog tlaka uključuju ispupčen fontanelles, glavobolje i bilateralni edem optičkog diska.

Sljedeće dodatne lokalne nuspojave prijave nerijetko s lokalnim kortikosteroidima, a oni se ipak češće javljaju uz visoku potentnost kortikosteroida, kao što Ultravate Cream. Ove reakcije su navedene u približnom opadajućem redoslijedu pojavljivanja: folikulitis, hipertrihoze, oblika akni erupcije, hypopigmentation, perioralni dermatitis, alergijski kontaktni dermatitis, sekundarna infekcija, strija i miliaria.

Ultravate (halobctasol propionat) krema je super-high potenciju tematska kortikosteroida; Stoga, liječenje treba ograničiti na dva tjedna, i iznosi više od 50 g / tjedan ne bi trebalo koristiti. Kao i kod drugih kortikosteroida, liječenje treba prekinuti kad je postignuta kontrola. Ako nema poboljšanja se vidi u roku od 2 tjedna, ponovna procjena dijagnoze može biti potrebna.

Ultravate krema se ne smije koristiti kod začepljenja zavoje.

50 g (NDC 10631-103-50)

Da biste prijavili sumnjama na nuspojave, obratite FDA na 1-800-FDA-1088 ili fda.gov/medwatch~~pobj.

RANBAXY

Jacksonville, FL 32257 USA

5090133 (Flat), 5.090.134 (savija)

studeni 2011