urocit-k 10

Citrata se koriste kako bi urin više alkalna (manje kiselina). To pomaže spriječiti određene vrste bubrežnih kamenaca. Citrata se ponekad koriste zajedno s drugim lijekovima kako bi se liječiti bubrežne kamence koje se mogu pojaviti kod gihta. Također se koriste da bi se krv više alkalna u određenim uvjetima

Koristi za Urocit-K 10

Citrata dostupni su samo sa svojim liječnikom recept.

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje citrata u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ti lijekovi ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje citrata u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Studije o učincima u trudnoći nisu učinili bilo u ljudi ili životinja.

Iako se još ne zna hoće li citrate prelazi u majčino mlijeko, ovaj lijek nije dokazano da izazivaju probleme u njega bebe.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Prije uporabe Urocit-K 10

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže citrata. To ne može biti specifični za Urocit-K 10. Molimo pročitajte pažljivo.

Za pacijente koji uzimaju oblik tableta ovog lijeka

Za pacijente koji uzimaju tekući oblik ovog lijeka

Za pacijente koji uzimaju kristali formiraju ovog lijeka

Uzmi svaku dozu odmah nakon obroka ili u roku od 30 minuta nakon obroka ili prije spavanja snack. To pomaže spriječiti lijek od uzrokuje bol u želucu ili laksativni učinak.

Pijte najmanje punu čašu (8 unci) vode ili druge tekućine (osim mlijeka), svaki sat u toku dana (oko 3 litre dnevno), osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. To će povećati protok urina i spriječiti bubrežne kamence.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To je osobito važno ako također uzimate diuretik (voda pilule) ili digitalis lijek za srce.

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. Ovo je kako bi bili sigurni da se lijek ispravno radi, a za provjeru neželjenih učinaka.

Nemojte jesti slanu hranu ili koristiti dodatni kuhinjske soli na hranu dok uzimate citrata. To će spriječiti bubrežnih kamenaca i neželjene učinke.

Provjerite sa svojim liječnikom prije početka bilo pojačana tjelesna aktivnost, pogotovo ako ste iz stanja i uzimate bilo koje druge lijekove. Vježba i neki lijekovi mogu povećati količinu kalija u krvi.

Pravilna uporaba citrata

Za pacijente koji uzimaju lijekove kalija citratne sadržava

Za pacijente koji uzimaju lijekove natrija citratne sadržava

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Prestanite uzimati ovaj lijek i dobiti hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih učinaka se javljaju

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza Dok putem Urocit-K 10

Urocit-K 10 nuspojave