uvadex

Metoksalen sterilna otopina treba koristiti samo liječnici koji imaju posebnu stručnost u dijagnostici i liječenju kožni limfom T-stanica i koji imaju posebnu obuku i iskustvo u UVAR (R) ili UVAR (R) XTS (TM) Photopheresis sustava.

Koristi za Uvadex

Terapijski Klasa: metabolita

Kemijski Klasa: psoralen

Metoksalen treba primijeniti samo ili pod nadzorom liječnika ili drugog zdravstvenog radnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije na ovaj lijek je učinjeno samo u odraslih bolesnika, a nema konkretne informacije uspoređuju korištenje metoksalen u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje metoksalen u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Prije Korištenje Uvadex

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Jesti određene namirnice dok primate metoksalen liječenja može povećati osjetljivost vaše kože na suncu. Da bi to spriječili, izbjegavajte jesti limes, smokve, peršin, parsnips, senf, mrkva, celer i dok se liječite ovim lijekom.

Vaš liječnik treba provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni ovaj tretman radi, a da to ne uzrokuje neželjene učinke. Vi bi također trebali imati redovite očne preglede.

Ovaj lijek povećava osjetljivost kože na sunčeve zrake, a može izazvati prerano starenje kože. Prema tome, izloženost suncu, čak i kroz prozorsko staklo ili na oblačan dan, može uzrokovati ozbiljne opekline. Ako morate izaći tijekom dana

Za 24 sata nakon vašeg metoksalen tretmana, vaše oči trebaju biti zaštićene tijekom dana s posebnim wraparound sunčane naočale koje potpuno blokiraju ili apsorbiraju ultraljubičasto svjetlo (obične sunčane naočale nisu adekvatni). Ovo je kako bi se spriječilo katarakte. Vaš liječnik će vam reći kakav sunčane naočale za korištenje. Ove naočale treba nositi čak iu posrednom svjetlu, kao što je svjetlo koje dolazi kroz prozor, ili na oblačan dan.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Liječenje s ovim lijekom obično uzrokuje blagi crvenjenje kože 24 do 48 sati nakon tretmana. To je očekivani učinak i nema razloga za zabrinutost. Međutim, provjerite sa svojim liječnikom odmah ako vaša koža postaje upaljeno i crveno ili mjehura.

Postoji povećan rizik od razvoja raka kože nakon upotrebe metoksalen. Trebali biste provjeriti svoje tijelo redovito i pokazati vaš liječnik nikakve kože ranice koje ne zarastaju, nove kožne izrasline ili izraslina na koži koje su se promijenile na način na koji oni izgledaju ili osjetiti.

Prijevremenog starenja kože mogu se pojaviti kao posljedica produženog metoksalen terapije. Ovaj efekt je trajno i je slično onome što se događa kada se osoba sunbathes za dugo vremena.

Pravilna uporaba Uvadex

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Kožni T-stanični limfom bexarotene, Targretin, vorinostat, Actimmune, interferon gama-1b, metoksalen, romidepsin, Zolinza, Istodax, 8-MOP, Targretin Gel

Mjere opreza tijekom korištenja Uvadex

 ili se pridružiti grupi podrške Uvadex za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Uvadex nuspojave

Uvadex (metoksalen)