uzroci Otežano disanje

Otežano disanje je piskav zvuk zviždanja se pri disanju. Najčešće teško disanje javlja tijekom izdaha (isteka), ali ponekad može biti povezana s disanjem u (inspiracija).

Otežano disanje rezultate od sužavanje dišnih putova i obično ukazuje na neke poteškoće s disanjem. Suženje dišnih puteva može biti uzrokovana upalom od astme, infekcije, alergijske reakcije, ili fizičke opstrukcije, kao što je tumor ili strani objekt koji je bio udahnuti.

Otežano disanje, brzo disanje, kratko plavkasta boja kože

Mjere Self-care

Razgovarajte sa svojim liječnikom ako teško disanje je blaga i što se događa po prvi put, to je povratan, neobjašnjiva problema, ili je to popraćeno

Tražite hitnu pomoć ako dahtanja

U nekim slučajevima, teško disanje može ublažiti određene lijekove ili korištenje inhalatora. U drugima, možda je potrebno liječenje, kao što su vlasništvo disanje cijev stavi u grlo.

Kako bi se olakšala teško disanje, pokušajte ove savjete

posjetite svog liječnika

Počinje iznenada nakon što je ubola pčela, uzimanja lijekova ili jede alergije uzrokuju hrane, praćeno teškim otežano disanje ili plavičastu boju kože, javlja nakon gušenja na malom objektu ili hrane

Vlaže zrak. Koristite ovlaživač zraka, uzeti steamy tuš ili sjediti u kupaonici s zatvorenim vratima dok se izvodi vrući tuš. Vlažan zrak može pomoći osloboditi blage teško disanje u nekim slučajevima;. Pijte tekućine. Topla tekućina mogu opustiti dišnih putova i popustiti ljepljive sluzi u grlu;. Izbjegavajte duhanski dim. Aktivno ili pasivno pušenje može pogoršati kašalj;. Potrebno je poduzeti sve propisane lijekove. Slijedite upute liječnika.